Verkeer
Stuur appje
Zoek

Dode en gewonde bij steekpartij in Enschedese binnenstad zijn minderjarige Syrische vluchtelingen

20231222 steekincident Enschede News United Dennis Bakker
Beeld: News United / Dennis Bakker

Het dodelijk slachtoffer van een steekpartij in de Enschedese binnenstad, betreft een minderjarige Syrische vluchteling. Dat heeft burgemeester Roelof Bleker zaterdagmiddag via X bekend gemaakt. De jongen werd vrijdagavond, net als een andere minderjarige Syriër, neergestoken aan de Van Lochemstraat. Voor een van de jongens mocht hulp niet meer baten, het andere slachtoffer raakte zwaargewond.

Over de verdere toedracht van het steekincident is niet veel bekend. De twee slachtoffers zouden deel uitmaken van een groepje, dat ruzie kreeg met een andere groep. Er zouden volgens de eerste melding van de politie veel getuigen zijn geweest van het steekincident, dat rond elf uur plaatshad ter hoogte van de parkeergarage bij supermarkt Jumbo.

Groot gebied afgesloten

"Dit is een trieste gebeurtenis in onze stad", aldus burgemeester Bleker. "We leven mee met de nabestaanden van het dodelijke slachtoffer." Hij wenst het slachtoffer dat gewond raakte een spoedig herstel toe. "We hopen dat het onderzoek van de politie onder leiding van het Openbaar Ministerie snel duidelijkheid geeft over hoe dit heeft kunnen gebeuren."

Het onderzoek van de politie is sinds vrijdagavond in volle gang. De Van Lochemstraat en de wijde omgeving waren nog de hele nacht afgesloten, tot aan de spoorwegovergang aan de Oldenzaalsestraat aan toe. De Van Lochemstraat staat in de stad algemeen bekend als een plek waar vaker geweldsdelicten worden gepleegd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.