Verkeer
Stuur appje
Zoek

Persoon overleden na 'mogelijk steekincident' in Enschedese binnenstad, ander zwaargewond

Bij een geweldsincident op de Van Lochemstraat in Enschede is vrijdagavond een persoon overleden. Een ander raakte ernstig gewond, die is inmiddels met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie spreekt van een 'mogelijk steekincident'. Het gebied is ruim afgezet met linten. Veel omstanders waren getuige. Onder hen is veel paniek.

Rond 23.00 uur kregen de hulpdiensten meerdere meldingen binnen dat er een ernstig geweldsincident had plaatsgevonden in de binnenstad van Enschede. Ter hoogte van de parkeergarage aan de Van Lochemstraat troffen de hulpdiensten twee zwaargewonde slachtoffers aan. Rond 23.50 meldde de politie dat een van hen aan de verwondingen is bezweken.

Getuigenonderzoek

Volgens de politie lijkt het erop dat het incident plaatsvond na een conflict. Er is een groot onderzoek gestart, waarin onder meer wordt gesproken met getuigen. Forensische rechercheurs komen ter plaatse om sporen veilig te stellen.

Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden. De politie verwacht voorlopig geen nieuws.

Handtekeningen tegen onveiligheid

In de Van Lochemstraat vinden vaker geweldsincidenten plaats. Naar aanleiding van een stijgend gevoel van onveiligheid werden anderhalf jaar geleden zo'n 150 handtekeningen ingezameld en aangeboden aan de gemeenteraad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.