Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Regionale renners aan de start bij Nationale Cross Gerrit Pluimers sr. in Enter

Veldrit Gerrit Pluimers
Beeld: gerritpluimerssrveldrit

“Het parcours is mix van zandpaden, bos, grasstroken, keren, draaien, bochtjes waar je na de bocht weer moet aanzetten om op snelheid te komen”, vertelt Roy Spijker, één van de organisatoren van de Nationale Cross Gerrit Pluimers sr., die zaterdag 23 december gehouden wordt in Enter.

Het eerste startschot klinkt zaterdagmorgen om half tien; de laatste deelnemers worden ’s middags om twee uur weggeschoten. “Er starten verschillende categorieën: nieuwelingen dames en jongens, junioren dames en jongens, de masters en de amateurs”, vertelt medeorganisator Heidi Braamhaar.

Audiofragment
Nationale veldrit Gerrit Pluimers sr. Enter | Heidi Braamhaar & Roy Spijker
.

Technische passages

Het parcours ligt in het mooie gebied van De Lee, achter de Werfstraat, rond De Waarf en bij de voetbalvelden van Enter Vooruit. “We hebben er behoorlijk wat technische passages in, maar we hebben ook passages met rechte stukken voor jongens die daar weer beter in zijn. We hebben een parcoursje neergelegd met altijd stukken waar iedere renner z’n hart kan ophalen.”

Deelnemersveld

De Gerrit Pluimers sr Veldrit is een Nationale Cross; alleen renners met een licentie kunnen hieraan deelnemen. “De KNWU verdeelt de wedstrijden; wij kregen 23 december toebedeeld, de zaterdag voor de kerstdagen. De wedstrijd valt ook nog een beetje samen met een regionaal kampioenschap in het zuiden. Die jongens gaan natuurlijk zondag hun wedstrijd in het zuiden rijden, die gaan we denk ik wel missen in Enter. Maar al met al hebben we, ondanks de datum, een mooi deelnemersveld.”

Publiek

Publiek is welkom tijdens de cross. Gestart wordt op De Waarf, Werfstraat 19, Enter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.