Verkeer
Stuur appje
Zoek

Schaatsbaan in Almelo draait op volle toeren: ‘Ben maar drie keer gevallen, juf!’

De ijsbaan ‘Almelo on Ice’ drijft nu een week op het water aan het Marktplein en Almelose basisschoolkinderen schaatsen erop los. Op vrijdagochtend waren de kinderen van de speciaalonderwijsscholen De Wissel en Dr. Herderschee op het ijs. “Het is een heel mooi sociaal gebeuren”, zegt Ellen Perik, onderwijsassistent van Dr. Herderschee.

Ruim 2000 kinderen van 21 basisscholen mogen elf dagen lang gratis gebruik maken van de ijsbaan. “En het zit bomvol”, zei Sander ten Tusscher van Sportbedrijf Almelo eerder. Tot aan de kerstvakantie is de ijsbaan doordeweeks tot 14.00 uur gereserveerd voor basisschoolkinderen. Daarna mag iedereen de baan op.

'Maar drie keer gevallen'

“De kinderen vonden het vanmorgen heel spannend”, zegt Perik. “En kijk hoe vrij ze nou zijn.” Met schaatshulpjes in de vorm van zeehondjes, beleven de kinderen heel wat ijspret. Ook kinderen uit Oekraïne doen voor het eerst mee.

“Ze hebben echt veel doorzettingsvermogen. Sommigen hebben nog nooit geschaatst. Eerst proberen ze het dan langs de kant, en dan komen ze heel trots bij je met ‘Ik ben maar drie keer gevallen, juf!’”

Terwijl de kinderen van het speciaal onderwijs de schaatsen weer inwisselen voor hun schoenen, staat de volgende basisschool al in de rij.

Kersthuis

De rode loper is uitgerold van de schaatsbaan naar het oude ANWB-pand dat nu is omgetoverd tot het ‘Kersthuis’. Op deze zaterdag en zondag en op 23 december wandel je door een kerstige wereld vol met lichtjes, hapjes en drankjes. Maak je eigen kerststukje of luister naar mooie kerstverhalen, misschien wel verteld door de kerstman.

icon_main_info_white_glyph

Almelo on Ice

Almelo on Ice duurt nog tot en met 7 januari. De entree kost 5 euro inclusief schaatshuur. Wanneer er geen activiteiten zijn, is de schaatsbaan elke dag van 10.00 uur tot 21.00 uur open. Actuele tijden vind je op www.almeloonice.nl. De hele maand december is het gratis parkeren in de parkeergarages van Almelo. De organisatie verwacht dat dat nog een boost gaat geven aan het evenement.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.