Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Helicopters en vliegtuigen defensie mogelijk over gemeente Dinkelland

Defensie
Beeld: Defensie

De Koninklijke Luchtmacht houdt van 12 tot en met 14 december een militaire oefening op het evenemententerrein Vliegveld Twenthe. Hierbij vliegen er mogelijk helikopters en vliegtuigen over de gemeente Dinkelland.

De oefening is een offensieve operatie waarbij gebruik wordt gemaakt van een combinatie van vuurkracht, snelheid en het verassingseffect. Transporthelikopters en infanterie zijn continu nauw bij de operatie betrokken. Bij de oefening wordt oefenmunitie gebruikt. Dit kan hoorbaar zijn als schoten/knallen en mitrailleurvuur.

Helikopters en oefenmunitie

Woensdag 13 december wordt een scenario opgespeeld aan de Keursweg te Bornerbroek. Ook hier wordt gebruik gemaakt van helikopters en oefenmunitie.

Openbare wegen

De oefenende eenheid maakt zo veel mogelijk gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. In andere gevallen wordt vooraf toestemming gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder. Er wordt alles aan gedaan om overlast en hinder te voorkomen.

Schadeclaims

Indien er ondanks alle voorzorgsmaatregelen schade is ontstaan door de oefening, kan men dit melden op onderstaand adres. Graag zoveel mogelijk gegevens vermelden, zoals: eenheid, voertuig kenteken, datum en tijd, plaats, soort schade et cetera.

Adres:
Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims
Postbus 90004
3509 AA Utrecht
Telefoon 088-9561 951
[email protected]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.