Hengelo
Cultuur

Waarbeek: 'Ondanks corona best aardig seizoen gedraaid'

Normaal gesproken maken ze zich bij De Waarbeek na het reguliere seizoen op voor een paar angstaanjagende Halloweendagen. Dit jaar niet: afgelopen zondag ging het park al dicht. 1Twente Hengelo vroeg directeur Kevin Moespot hoe hij dit jaar beleefd heeft, of ze de crisis zullen overleven en of het park volgend jaar gewoon weer open gaat.

Geen Halloweendagen

Het park sloot zondag 18 oktober een week eerder dan gebruikelijk de deuren voor dit seizoen. Moespot daarover: "We vinden dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen in deze tijden. Het is lastig de 1,5-metermaatregel te handhaven, helemaal tijdens halloween. Daarbij is ons halloweenfestijn een vergunningplichtig evenement en die mogen sowieso niet gehouden worden nu."

Kevin moespot waarbeek
1Twente Hengelo vroeg Waarbeek-directeur Kevin Moespot hoe hij dit jaar beleefd heeft. © 1Twente

800 in plaats van 3.000 bezoekers per dag

Ondanks de limiet op het bezoekersaantal - maximaal 800 mensen op een dag, waar er in gewone jaren soms wel 3.000 mensen binnen zijn - draaide Moeskop met z'n team toch nog een redelijk goed jaar. "We hebben even angst gehad voor een faillissement toen we begin dit jaar een tijd dichtzaten, maar toen we weer open mochten, zaten we al snel weer op een acceptabel niveau en hebben we een goed jaar gedraaid."

Goldmine Express

Het succesnummer dit jaar was de Goldmine Express, een gehuurde kermisattractie die het park inmiddels alweer verlaten heeft. "Komend jaar gaan we op die plek iets nieuws neer zetten. Ik kan nog niet zeggen wat, maar het wordt een totaal unieke ervaring."

De Waarbeek gaat volgend jaar open op 3 april, de zaterdag voor Pasen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.