Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Kerstconcert Stadsjongenskoor in teken van jubileum dirigent Mariette Effing

Kerstconcert Stadsjongenskoor
Het 25-jarig jubileum van Mariette Effing als dirigent van het Stadsjongenskoor Oldenzaal wordt luister bijgezet met een Jubileum Kerstconcert op zaterdag 16 december in de Plechelmusbasiliek.
Beeld: Stadsjongenskoor Oldenzaal

Het Stadsjongenskoor Oldenzaal geeft op zaterdag 16 december om 19.30 uur een bijzonder Jubileum Kerstconcert in de Plechelmusbasiliek Oldenzaal. Een feestelijk concert want het Stadsjongenskoor staat in seizoen 2023-2024 maar liefst 25 jaar onder leiding van dirigent Mariette Effing.

Toen Mariette Effing begin november 1998 voor het eerst de repetitielocatie van het Stadsjongenskoor in Oldenzaal binnen stapte, werd haar al snel duidelijk dat een kerstconcert of ander optreden er dat jaar niet meer in zat. Er was werk aan de winkel. Maar nu, 25 jaar later, komt het er dan toch nog van: een kerstconcert in de Plechelmusbasiliek op zaterdag 16 december. Dit feestelijke kerstconcert vormt de aftrap van een bijzonder seizoen 2023-2024, dat in het teken staat van het 25-jarig jubileum van Mariette Effing als dirigent van het Stadsjongenskoor Oldenzaal.

Love is Christmas

Het motto van dit bijzondere Jubileum Kerstconcert: Love is Christmas! Kerstmis vieren kan overal. Wat je omstandigheden ook zijn, wie je bent, oud-jong en waar dat maakt niet uit. Als er maar liefde is om samen kerst te vieren.

Tijdens dit concert zullen alle koren en solisten van het Stadsjongenskoor te horen zijn. Natuurlijk zal het Liddel Ducky niet ontbreken en ook het Stille Nacht en Een Kindelyn zo Lovelyk staan op het programma. Maar daarnaast zullen de verschillende koren weer mooie nieuwe en onbekende kerstliederen laten horen. Speciaal voor dit Jubileum Kerstconcert hebben is er ook een Alumni Kerstkoor samengesteld dat een aantal geliefde kerstliederen ten gehore zal te brengen.

icon_main_info_white_glyph

Meer informatie

De algehele leiding is in handen Mariette Effing. Pianist Dennis Vallenduuk zorgt voor de muzikale begeleiding. Het concert op begint om 19.30 uur en duurt tot ca 21.00 uur. Er is geen pauze. Kijk voor meer informatie op stadsjongenskoor.nl en voor online kaartverkoop naar www.podiumplein.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.