Hengelo

Geen vrijwilligersevenement, maar wel uitreiking awards op locatie

De negende editie van het Hengelose vrijwilligersevenement gaat niet door in verband met de strenge coronamaatregelen. Met deze speciale feestavond worden jaarlijks honderden vrijwilligers in de stad bedankt voor hun belangeloze inzet. Het event wordt georganiseerd door het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo.

Vrijwilligersawards wél uitgereikt dit jaar

Vast onderdeel is de uitreiking van de vrijwilligersawards, waarmee een aantal mensen nog eens extra in het zonnetje wordt gezet. Dat gaat wél door. Deze prijzen worden dit jaar hoe dan ook uitgereikt en wel op een bijzonder manier, namelijk persoonlijk bij de winnaars op locatie. "Voor alle genomineerden geldt dat ook zij in het zonnetje worden gezet", zegt Meryam Sumer. "Hoe? Dat blijft nog even een verrassing."

Vrijwilligers metropool
Bij Poppodium Metropool zijn normaal gesproken het hele jaar door circa 250 vrijwilligers actief © Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo

Nomineer een Hengelose vrijwilliger

Nomineren van een Hengelose vrijwilliger is nog mogelijk tot 8 november 2020. Ken jij een enthousiaste vrijwilliger - jong of oud - die zich het afgelopen jaar bijzonder heeft ingezet voor een vereniging/organisatie, anderen of voor de omgeving? Nomineer hem/haar dan voor een vrijwilligersaward via de website van het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo. Een deskundige jury beoordeelt de nominaties en kiest per categorie drie prijswinnaars.

'Het cement van de samenleving"

De inzet van vrijwilligers is - zeker in coronatijd - erg waardevol. De afgelopen maanden konden veel activiteiten toch doorgaan en dat is te danken aan de inzet vrijwilligers bij clubs, verenigingen of organisaties.

Burgemeester Sander Schelberg noemt vrijwilligers het cement van de samenleving: "Probeer eens stenen op te stapelen. Ergens valt de muur. Doe er wat cement tussen, dan blijft die muur stevig staan." Schelberg zegt dat vrijwilligers van onschatbare waarde zijn voor Hengelo: "Stel dat er geen vrijwilligers meer zijn, dan zou de stad tot stilstand komen."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.