Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

ZGT heeft weer ruimte voor niet-coronapatiënten

Clinic 1807543 1280
Het ziekenhuis heeft weer voldoende bedden beschikbaar voor niet-coronapatiënten.
Beeld: Sasin Tipchai via Pixabay

De opnamestop in de twee ziekenhuis van ZGT is ingetrokken. Het ziekenhuis, met vestigingen in Hengelo en Almelo, heeft weer voldoende bedden beschikbaar voor niet-coronapatiënten. Vorige week woensdag werd de opnamestop van kracht.

Crisiscoördinator Wilfred Dijkstra van ZGT laat in Tubantia weten ‘heel blij te zijn dat de capaciteit weer op orde is’. “Een opnamestop is een uiterste maatregel. Je besluit daartoe alleen als het echt niet anders kan”, aldus Dijkstra.

Dat het probleem sinds woensdag 14 oktober aan de orde was, had te maken met piekdrukte. Ziekenhuizen werken volgens Dijkstra altijd met een hoge bezettingsgraad van 85 à 90 procent. Juist omdat het model al krap is, waar corona nu dus bovenop komt, moest ZGT aan de bel trekken. Alleen de spoedzorg, de bevallingen en de zorg voor kankerpatiënten kwamen niet in het gedrang.

De opnamestop gold alleen voor geplande opnamen van niet-coronapatiënten, bijvoorbeeld voor een operatie. Dat de opnamestop nu van de baan is, komt onder meer omdat er patiënten zijn overgeplaatst naar verpleeghuizen. Ook konden er patiënten terug naar huis, bijvoorbeeld omdat er nu thuiszorg is geregeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.