Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Raad Wierden: groen licht voor kleinschalig woonzorgcomplex aan Dorpsstraat in Enter?

Impressie Nieuwbouw De Krol
Impressie nieuwbouw De Kröl
Beeld: Arco Architecten

Komt er in Enter een kleinschalig woonzorgcomplex aan de Dorpsstraat 158, op de plan van voormalig Café en zalencentrum De Kröl? De Wierdense gemeenteraad stelt vanavond, maandag 4 december, het bestemmingsplan vast.

De Kröl in Enter is aangekocht door aangekocht door Scala Projects, meldt de ontwikkelaar op zijn website. Scala Projects is voornemens het voormalige zalencomplex te slopen en daar nieuwbouw voor in de plaats te zetten. Het plan is om op die plek een kleinschalig woonzorgcomplex te bouwen voor ouderen met geheugen en/of somatische aandoeningen.

20 studio's

Het gaat om een woonzorgcomplex met 20 studio’s. De woonvoorziening wordt ontwikkeld door De Drie Notenboomen, een grote franchiseorganisatie in de Nederlandse zorg. Zij biedt kleinschalige woonvoorzieningen voor verschillende doelgroepen met een zorgvraag. Herbergier is het concept dat gehanteerd wordt voor woonlocaties voor ouderen met geheugenproblemen en aan de Dorpsstraat is daarvan een nieuwe vestiging gepland. De eerste zorg wordt verleend door een koppel, vaak een echtpaar, dat ook het pand woont.

Tekort aan zorg

Het streven in om in 2024 te beginnen met de bouw.

‘Met deze ontwikkeling wordt leegstand en toekomstige verval voorkomen en wordt het tekort aan zorg voor deze doelgroep in de gemeente Wierden aangevuld”, aldus het college in haar voorstel.

Vergadering

De vergadering begint vanavond om half acht in de raadzaal van het gemeentehuis en is ook live te volgen via de gemeentelijke website.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.