Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Historische Kring Wierden op zoek naar schoolherinneringen: ‘Anekdotes die je doen glimlachen’

  • School met de Bijbel ca 1930a
    Beeld: Historische Kring Wierden
  • Openbare kleuterschool en lagere school
    Beeld: Historische Kring Wierden

“Op zoek naar herinneringen, dat is één van de pijlers van de historische kring”, vertelt Leta Evers namens de expositiewerkgroep van de Historische Kring Wierden. De stichting opent in februari volgend jaar een expositie genaamd ‘Het verhaal van de meester’. De Historische Kring heeft een groot deel van de expositie al gevuld, maar is nog op zoek naar meer. “We hebben een schat aan schoolfoto’s, maar zijn nog op zoek naar mooie anekdotes en herinneringen hierbij.”

De expositie die wordt geopend in februari 2024 heeft als thema ‘onderwijs’. “We zijn op zoek naar de verhalen bij de foto’s”, vertelt Evers in de ochtendshow van Twente FM. De Historische Kring heeft de naam van de expositie ook hiernaar vernoemd. “Anekdotes en mooie herinneringen aan die ene juf of meester, die verhalen, die willen wij hebben.”

‘Van nu tot 1900’

De stichting is, naast verhalen van vroeger, ook op zoek naar verhalen uit het heden. “Mensen die wat jonger zijn mogen ook hun verhalen opsturen, want die hebben zij net zo goed. Herinneringen van nu tot 1900”, zegt Evers. Het is de bedoeling dat bezoekers tijdens de expositie kunnen genieten van de oude schoolfoto’s, maar ook van de verhalen van (en over) de juffen en meesters die hierbij horen.

“Alles is welkom”

De stichting uit Wierden heeft veel foto’s uit het verleden. “Voor, maar ook tijdens de expositie, is er de gelegenheid voor de mensen om foto’s in te brengen en namen aan de foto’s toe te voegen”, legt Evers uit. “Alles is welkom.” Acht jaar geleden is er een soortgelijke expositie in Wierden geweest. “Dit is zo goed bevallen, dus hebben we besloten om alle oude verhalen en foto’s weer uit de kelder te halen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.