Enschede
Video

Run op slijterijen na sluiting horeca? ‘Mensen kopen dure Whiskey en meer speciaalbier’

De horeca ging vorige week woensdag dicht en je mag na 20.00 uur geen alcohol meer kopen. Voor de horeca een nieuwe streep door de rekening, maar hoe is dat voor slijterijen? Een run op sterke drank of juist niet?

Slijterij-eigenaar Robin Berendsen geeft aan dat de sluiting van de horeca in eerste instantie geen grote impact heeft op zijn zaak. In ieder geval ziet hij geen run van particulieren. “Maar we kunnen de horeca niet meer voorzien van alcohol”, aldus de eigenaar. “De helft van ons omzet is weg.”

Geen vrijdagmiddagborrel

Aan de andere kant, zo laat Berendsen weten, komen mensen nu wel meer naar de drankwinkel. “Maar dat maakt niet goed wat wij in de horeca missen”, vertelt hij. Daarnaast, zo geeft Berendsen aan, vallen ook de inkomsten van de bedrijfsfeesten en vrijdagmiddagborrels weg.

Meer Whiskey en speciaalbier

Toch ziet hij dat mensen ook in de coronacrisis blijven genieten van goede dranken. Berendsen verkoopt met name dure Whiskey en meer speciaalbier. “Mensen gaan normaal gesproken uit eten. Dat missen ze nu. Maar ze willen blijven genieten en dat doen ze vanuit huis.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.