Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wagenpark gemeente Hengelo uitgebreid met twaalf elektrische auto's

Fotobewerking autos gemeente hengelo
Gemeentelijke contractmanager Services Herfried Veltman (links) krijgt de sleutels overhandigd van de leverancier.
Beeld: Gemeente Hengelo

De gemeente Hengelo heeft twaalf nieuwe elektrische auto's geleased. Daarmee is bijna het gehele wagenpark van de gemeente inmiddels elektrisch. De auto's zijn voor specifieke afdelingen zoals handhaving, de havenmeester en medewerkers van het Twente Bad.

Plek in garage onder stadhuis

In totaal worden alle zestien voertuigen van de verschillende afdelingen vervangen door een elektrische variant. De auto's krijgen een plekje in de parkeergarage onder het stadhuis. Waar de dieselauto's ooit zijn gekocht, zijn de nieuwe gemeenteauto's geleased. Volgens de gemeente hebben de ambtenaren nu de beschikking over allerlei vormen van elektrisch deelvervoer.

Elektrisch

Met de komst van de auto's is het overgrote deel van het gemeentelijke wagenpark nu elektrisch. In 2020 werden elf elektrische deelauto's in gebruik genomen. “Het past in deze tijd om elektrisch te rijden en zo minder schadelijke stoffen uit te stoten. Ik vind het mooi dat we daar als gemeente aan kunnen bijdragen”, zegt verantwoordelijk wethouder Jacqueline Freriksen.

De gemeente verwacht halverwege volgend jaar de laatste overgebleven gemeentelijke dieselauto's te vervangen voor een elektrisch alternatief.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.