Verkeer
Stuur appje
Zoek

Koninklijke onderscheiding voor Margriet Visser bij afscheid van Enschedese politiek

  • 20231124 MARGRIET VISSER KONKLIJKE ONDERSCHEIDING BIJ AFSCHEID ENSCHEDESE POLITIEK FOTO MET ROELOF BLEKER FOTO VAN WILCO LOUWES
    Beeld: 1Twente/Wilco Louwes
  • 20231124 MARGRIET VISSER KONKLIJKE ONDERSCHEIDING BIJ AFSCHEID ENSCHEDESE POLITIEK FOTO VAN WILCO LOUWES
    Beeld: 1Twente/Wilco Louwes

Bij haar officiële afscheid als gemeenteraadslid in Enschede is Margriet Visser (66) vrijdagmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Te midden van familieleden en haar voormalige politieke collega's ontving Visser de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Roelof Bleker. Vorig maand maakte de politica van EnschedeAnders bekend na dertien jaar noodgedwongen te stoppen als raadslid.

Margriet Visser begon in 2010 als raadslid bij het CDA, maar stapte na ruim drie jaar uit onvrede op, om op eigen voet verder te gaan. Ze richtte EnschedeAnders op, de partij waarmee ze drie achtereenvolgende verkiezingen een zetel in de raad bemachtigde. In het stadhuis was ze - vooral op de thema's binnen het sociale domein - een luis in de pels. Visser moet nu een stapje terugdoen omdat het niet meer te combineren is met mantelzorg.

Vinger op de zere plek

Bij haar afscheid in de trouwzaal van het stadhuis herinnerde burgemeester Bleker aan het feit dat Visser een alom gerespecteerd raadslid was, die het niet schuwde om bestuurders een veeg uit de pan te geven als ze vond dat dat nodig was. "Een gedreven vakvrouw die bij tal van onderwerpen vaak de vinger op de zere plek wist te leggen en iemand die in staat is zich in te leven in inwoners die het moeilijk hebben."

“Twaalf jaar heb jij kleur gegeven aan de lokale democratie door je met hart en ziel in te spannen voor de publieke zaak en voor de inwoners van Enschede”

Het opkomen voor die kwetsbare inwoners gebeurde overigens niet alleen in de schijnwerpers van de raadsvergaderingen, maar soms ook in alle stilte achter de schermen. "Waar bestuurders zelf al heel content kunnen zijn met 'stapjes' of 'stappen' in de goede richting, vond jij altijd dat het niet snel genoeg ging, niet ver genoeg, of niet goed genoeg", aldus Bleker.

"Twaalf jaar heb jij kleur gegeven aan de lokale democratie door je met hart en ziel in te spannen voor de publieke zaak en voor de inwoners van Enschede." Voor die verdiensten is Margriet Visser onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

20231018 Margriet Visser Jessy Soepenberg
Lees ook
Margriet Visser stopt na 13 jaar als raadslid in Enschede: 'Misschien gaat de vlag uit, maar ik was wel een luis in de pels'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.