Verkeer
Stuur appje
Zoek

Andere opzet van Hengelose Vrijwilligersevent slaat aan bij bezoekers schouwburg

De nieuwe opzet van het Hengelose Vrijwilligersevent valt in de smaak. Dinsdag waren zo’n vijfhonderd Hengelose vrijwilligers aanwezig op het jaarlijkse feest in Schouwburg Hengelo. Eens per jaar worden deze mensen als dank voor hun inzet getrakteerd op een geheel verzorgde avond met als hoogtepunt de uitreiking van de vrijwilligersawards.

Lokaal talent

Het was de elfde editie van het event, dat traditioneel in november wordt gehouden. Corona gooide twee keer roet in het eten, maar het event is inmiddels voor het tweede jaar op rij terug. “We hebben geprobeerd om er een iets andere avond van te maken. Zo hebben we talent uit Hengelo gevraagd om op te treden”, zegt Jacky Nijhof van Wijkkracht Vrijwilligerswerk Hengelo.

Voorheen werd een landelijk bekende artiest naar Twente gehaald ter vermaak, maar nu gaf lokaal talent acte de présence op het podium. Van de acteurs van Kamak, Vocal Group LEF! en de jonge zanger Kaey van den Berg tot rapper E Official en zangeres Manuela Nzenge. Het entertainment werd afgewisseld met blokjes waarin de vrijwilligersawards werden uitgereikt in de categorieën Educatie Zorg & Welzijn, Sport & Cultuur en Samenleving.

“Het was een prachtige avond met veel mooie talenten uit Hengelo en omgeving.”

Vrijwilligerslied

De 13-jarige talentvolle zanger Kaey van den Berg, die met zijn optreden zorgde voor de nodige ontroering, opende de avond met een speciaal geschreven vrijwilligerslied. Burgemeester Sander Schelberg refereerde eraan dat 1 op de 3 mensen in Hengelo vrijwilligerswerk doet. Hij gaf aan waarom mensen in Hengelo zich daarvoor inzetten: "U doet dit omdat het gewoon leuk is, maar ook omdat u beseft dat een bijdrage aan de samenleving ook een hele belangrijke bijdrage aan uzelf is."

20231123 vrijwilligersevent kaey1
Kaey van den Berg zong een vrijwilligerslied
Beeld: 1Twente

Geweldige avond

De aanwezigen waren zichtbaar in hun nopjes met het avondvullende programma. Het publiek, jong en oud, stond regelmatig op om mee te swingen, zo ook tijdens het finalestuk van Vocal Group LEF, die de hele zaal liet meedoen en ervaren wat zingen met je doet.

Na afloop van de avond veel blije gezichten, constateerde ook juryvoorzitter Frank Kerckhaert. "Het liep heel lekker allemaal. Ik ben uiterst tevreden. Het was een prachtige avond met veel mooie talenten uit Hengelo en omgeving."

“Als je hoort dat je genomineerd bent, dan is dat al heel bijzonder en dan win je ook nog de eerste prijs!”

Jonge vrijwilligers

Onder de winnaars van de Vrijwilligersawards veel jonge vrijwilligers, zoals de harde werkers van het BAM Festival. Die reageerden verheugd. "Supertof, we gaan deze prijs inzetten om meer vrijwilligers te werven voor het BAM! Festival. We zitten nu op 185 mensen, maar kunnen er altijd meer gebruiken."

E Official, de artiestennaam van rapper Emiel Boerjan, mocht na zijn optreden als genomineerde (verrassing een) op het podium blijven staan en won de eerste prijs (verrassing twee) voor zijn vrijwilligerswerk bij Skillz Jongerenwerk. "Als je hoort dat je genomineerd bent, dan is dat al heel bijzonder en dan win je ook nog de eerste prijs."

Boerjan was zichtbaar geraakt en zei dat 'als je iets wilt bereiken je het niet alleen, maar samen moet doen'.

Waardevolle avond

Bas Krabbenbos, vrijwilliger bij voetbalclub Achilles '12 in Hengelo, werd beloond met een tweede prijs. "Als je ziet hoeveel goede vrijwilligers hier rondlopen en als je dan ook nog in de prijzen valt, dan vind ik dat bijzonder.

Krabbenbos zei dat hij hoopt andere jongeren te inspireren om ook bij hun club als vrijwilliger aan de slag te gaan. Over de avond zelf zei hij dat het mooi is dat vrijwilligers de hele avond in het zonnetje worden gezet, waar die zich dan ook voor inzetten. "Dit mag wel een stukje groter, want het is een waardering voor heel veel mensen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.