Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hans Blokhuis onderscheiden vanwege zijn inzet voor hulpbehoevende Hengeloërs

231114 nijverbij hans
Wethouder Marie-José Luttikholt reikte de Nijverbij uit aan Hans Blokhuis
Beeld: GEMEENTE HENGELO

Bij zijn afscheid als bestuurslid van de parochiële Caritasinstelling is Hans Blokhuis dinsdagavond onderscheiden met het stadscompliment de Nijverbij. De 58-jarige Hengeloër neemt na ruim acht jaar afscheid van Caritas, de kerkelijke instelling die zich bezighoudt met het verlenen van financiële noodhulp aan mensen die niet voor hulp bij andere instanties in aanmerking komen.

De Goede Herder

De Caritas is onderdeel van parochie De Goede Herder Hengelo. Hans Blokhuis is volgens de mensen die hem hebben voorgedragen voor De Nijverbij 'de stille kracht die handen en voeten gaf aan Caritas'.

“Hans is de man van de praktische actie”

Dagje Waarbeek

"Hij is de man van de praktische actie. Door de kerstpakkettenactie van de Protestantse Kerk Nederland kon Caritas afgelopen zomer een dagje Waarbeek aanbieden aan kinderen uit de asielopvang. Hans sloeg de pakketten zonder problemen bij zich thuis op", aldus een van hen.

Sam's Kledingactie

Blokhuis blijft nog wel actief op tal van andere vlakken. Zo organiseert hij twee keer per jaar Sam’s Kledingactie, waarbij mensen hun gebruikte kleding inleveren ten behoeve van het goede doel. De kleding wordt verkocht en de opbrengst gaat naar ontwikkelingsprojecten in Afrika.

Sinds 2003 is Blokhuis daarnaast actief als bestuurslid van de lokale afdeling van de landelijke Vincentiusvereniging, een instelling vergelijkbaar met de Caritas. Ook deze vereniging is er voor mensen die, in welke vorm dan ook, hulp nodig hebben

icon_main_info_white_glyph

De Nijverbij

Stadscompliment de Nijverbij is een blijk van dank voor personen en organisaties die zich vrijwillig inzetten voor de Hengelose samenleving of die een opmerkelijke prestatie hebben geleverd.

Acoliet

Hans Blokhuis is tenslotte al 35 jaar actief als acoliet, de volwassen variant van misdienaar. Eerst was hij dat bij de RafaëlExodusparochie en later als koster in de Franciscuskerk.

Om Hans Blokhuis te eren voor zijn jarenlange belangeloze inzet voor de verschillende vrijwilligersorganisaties heeft wethouder Marie-José Luttikholt namens het college van B en W de Nijverbij uitgereikt aan hem in zijn 'eigen' Franciscuskerk aan het Berfloplein.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.