Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twintig nieuwe sociale huurwoningen voor Glanerbrug

Bouw heidevlinder Glanerbrug De Woonplaats
Beeld: De Woonplaats

Wooncorporatie De Woonplaats en Koopmans Bouwgroep hebben de handen ineengeslagen om de bouw van 20 nieuwe sociale huurwoningen in de wijk Eilermarke in Glanerbrug te realiseren. Deze huizen zijn uitgerust met zonnepanelen, warmtepompen en hoogwaardige isolatie en dus gasloos.

Het symbolische begin van de bouw van de twintig woningen werd gemarkeerd door het hijsen van de vlag. De woningen zijn prefab (voorgeproduceerd). De aangeleverde casco's worden op de bouwplaats verder gemonteerd. Naar verwachting worden in het voorjaar van 2024 de sleutels aan de nieuwe bewoners overhandigd.

Nieuwe woningen

In totaal worden 20 woningen rondom de Heidevlinder gebouwd. Het gaat om zes eengezinswoningen met drie slaapkamers en veertien eengezinswoningen voor één- tot twee persoonshuishoudens met twee slaapkamers. Daarnaast worden 34 parkeerplekken toegevoegd voor de bewoners. De inrichting van het groen inclusief een wadi en een tuin gebeurt in samenwerking met de gemeente.

Bouw heidevlinder De Woonplaats
Beeld: De Woonplaats

Veel reacties

Recent zijn alle woningen al verhuurd. De belangstelling was immens met 1500 tot 1700 reacties per woning. De Woonplaats wil zich daarom blijven inzetten voor de bouw van sociale huurwoningen zoals binnen het project 'versneld bouwen', waar Koopmans Bouwgroep een van de partners is. Op vier locaties in Enschede, op de Ekersdijk, Het Stroink, Paulus Moreelsestraat en de Fazantstraat, realiseert De Woonplaats de komende twee jaar bijna tweehonderd woningen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.