Hengelo

Hengelo kleurt blauw op 75e verjaardag van Verenigde Naties

De gemeente Hengelo vindt het belangrijk aandacht te besteden aan de 75e verjaardag van de Verenigde Naties.

United nations 1184119 1280
Van maandag 19 tot en met zaterdag 24 oktober schijnt elke avond en nacht de verlichting in de blauwe kleur van de Verenigde Naties op onder meer het Burgemeester Jansenplein, het marktplein en het Industrieplein. © Chickenonline from Pixabay

Van maandag 19 tot en met zaterdag 24 oktober schijnt elke avond en nacht de verlichting in de blauwe kleur van de Verenigde Naties op het Burgemeester Jansenplein, het marktplein en het Industrieplein. Ook Enschedesestraat, Drienerstraat, Langestraat, Pastoriestraat en Willemstraat kleuren VN-blauw.

Deze pleinen en straten hebben allemaal straatverlichting die via moderne technologie is aan te sturen. Daarbij kan het lichtniveau en de kleur aangepast worden al naar gelang de omstandigheden.

Al sinds 1945 zet de Verenigde Naties zich in voor onder andere mensenrechten, mondiale veiligheid en ontwikkeling van de wereldeconomie. Op verzoek van de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties doet Hengelo mee aan dit initiatief.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.