Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedese Rosie Meyer maakt liefdesverdriet dansbaar met eerste single als soloartiest

Een nieuw avontuur voor de Enschedese Rosalie Meijer. Na jaren deel uit te hebben gemaakt van de countryband Lovers & Lions gaat ze verder als solozangeres. Onlangs bracht ze haar debuutsingle Deep Down uit. Daar was wel iets voor nodig: een verandering van naam.

Zo groot is de verandering niet. Rosalie schrijft en zingt popmuziek met Scandinavische invloeden, in de volksmond Scandipop genoemd, en wilde een internationale naam. Rosie Meyer werd geboren. "Noem me maar meteen bij die naam, dan kunnen mensen daar alvast aan wennen”, begint de zangeres lachend haar interview in 1Twente Vandaag.

Switch naar solo

Jarenlang zong Rosie in de countryband Lovers & Lions. Daar heeft ze veel kennis opgedaan. “Ik leerde over songwriting en samenzang. Dat vond ik supertof." Als de coronapandemie uitbreekt, gaan de bandleden ieder hun eigen weg. Zo ook Rosie.

Ze laat het genre country los en richt zich op een andere muziekstijl. “Ik houd van pop, met hooks en goed geschreven tekst." Dat wil ze zelf ook gaan maken. "Op deze muziek kan ik lekker veel energie geven op het podium en het is ook nog eens radiovriendelijk.”

Danceable heartbreak

Haar Engelstalige debuutsingle Deep Down gaat over een vorm van liefdesverdriet. “Die ene vriendschap waar je nét iets meer bij voelt. Ik denk dat we allemaal wel eens een situatie hebben meegemaakt waarin je uiteindelijk toch de pineut bent en met een gebroken hart achterblijft." Ze schreef het nummer samen met haar producer Luca Jansen. "Dat vind ik tof: songs maken samen met een team. Dat is de kern van alles wat ik maak.”

Ze hoopt dat luisteraars zich herkennen in de songtekst. “Ik noem het zelf een danceable heartbreak. Een nummer dat je heel hard in de auto opzet, luidkeels meezingt en waarbij je je verdrietige gevoel kunt accepteren of verwerken.” De ambities zijn groot: Rosie hoopt dat het nummer internationaal gaat.

20231102 rosie meyer still2
Beeld: 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.