Verkeer
Stuur appje
Zoek

Honderden Almeloërs nemen afscheid van vertrekkende burgemeester Arjen Gerritsen

PHOTO 2023 10 31 16 59 54
Arjen Gerritsen nam dinsdag afscheid van Almelo
Beeld: Bjorn van den Elst

Lovende woorden en een erepenning. Almelo nam dinsdag afscheid van haar geliefde burgemeester. Zoveel werd wel duidelijk tijdens de afscheidsreceptie van Arjen Gerritsen. Enkele honderden plaatsgenoten namen de moeite hem de hand te komen schudden.

In een buitengewone raadsvergadering eerder op de dag ontving Gerritsen de erepenning uit handen van vice gemeenteraadsvoorzitter Louis Kampman. ”Je hebt Almelo weer op de kaart gezet”, luidde misschien wel het mooiste compliment van dag. Nadat ook locoburgemeester Arjen Maathuis de loftrompet stak deed Gerritsen onder toeziend oog van besturend Almelo z’n ambtsketen af om die voorlopig niet voor een exemplaar in de andere gemeente in te ruilen. Gerritsen wordt commissaris van de Koning in Flevoland. Na 21 jaar burgemeesterschap in verschillende gemeentes was dat wel een momentje: ”Deze functie past me al mijn jas.”

“Bedankt burgemeester voor alles, ik ga u missen”

De grote hal van het stadhuis liep even na 16 uur vol met honderden plaatsgenoten die Gerritsen bedankten voor de goede zorgen van hun stad. De innige omhelzing met de bekende Almelose vrijwilligster Diane Paalman was veelzeggend: Gerritsen stond bekend als een burgemeester voor alle Almeloërs. ”Bedankt burgemeester. Ik ga u missen.”

Diane Paalman
Diane Paalman bedankt Gerritsen. De burgemeester is ontroerd.
Beeld: Bjorn van den Elst

Burgervader

En dat hoorde je meer mensen hardop zeggen. Gerritsen gaf op zijn beurt aan Almelo te gaan missen. ”Veel mensen die ik de afgelopen 7 jaar heb leren kennen, zal ik niet snel terugzien met mijn vertrek naar Flevoland. Deze middag voelt dan ook echt als een afscheid.” Om vervolgens in de menigte op te gaan en iedereen zoveel mogelijk persoonlijk te woord te staan. Om de woorden van CDA raadslid Dorien Wind nog maar eens te gebruiken: ”Burgervader, de betrokkenheid, bevlogenheid en enorme drive om de samenleving verder te helpen, kenmerkt je.”

20231027 still02 Arjen Gerritsen afscheid 1twente almelo
Lees ook
Laatste dagen voor burgemeester Almelo zijn aangebroken: ‘Zorg goed voor deze hele, hele mooie stad’

Heracles

Tijdens de receptie sijpelde door dat diehardsupporters van Heracles een sfeeractie kwamen houden. Die ging uiteindelijk niet door. Van de harde kern van Heracles is bekend dat ze zich niet kan verenigen met de strenge maatregelen die door Gerritsen in Erve Asito zijn doorgevoerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.