Borne

Raymond Niemeyer ontwikkelt app voor vastgelopen tieners

Veel jongeren laten zich anno 2020 opjagen door berichten van vrienden op Instagram, Snapchat en andere social media over ‘hoe leuk het leven wel niet is’. Ze komen nauwelijks nog toe aan gewoon intermenselijk contact. Ze worden geleefd door apps en internet. En wat doet Raymond Niemeyer uit Borne? Die wil jongeren inspireren met behulp van een.. app! Hij was woensdag 7 oktober te gast in de dagelijkse nieuwsshow 1Twente Vandaag.

Raymond Niemeyer legt uit: "In de app beantwoord je vragen over jezelf. Je begint bij wie je nu bent en komt verderop in de app steeds dichterbij wie je zou willen zijn. In welke wereld je zou willen leven. Dan kom je uiteindelijk in een community met gelijkgestemden, waar je niet bang hoeft te zijn dat anderen je vreemd aankijken. Of de app veilig is? Ja, je deelt geen problemen, maar inspiratie. Daarin verschilt het van sociale media als Facebook, Instagram en Snapchat."

Saxion

Niemeyer is inmiddels in gesprek met Saxion voor de ontwikkeling van de app: "Daar zijn ze erg enthousiast. Voor de bouw is minstens 20.000 euro nodig. We hebben een deel van dat geld nu binnen, maar zijn er nog lang niet. Daarna zal hij doorontwikkeld moeten worden. Ook daar is weer geld voor nodig."

Meer informatie en doneren: www.whatdoyoudo.eu

Raymond loopt
Raymond Niemeyer en Marielle van den Hoek zijn van Den Haag naar Enschede gewandeld om geld in te zamelen voor de app. © Raymond Niemeyer

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.