Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Almelo

Heracles-supporters dreigen met bezoekje aan afscheid burgemeester Gerritsen

2021 4 burgemeester gerritsen almelojpg
Beeld: Twente FM

Heraclessupporters dreigen de afscheidsreceptie van burgemeester Arjen Gerritsen te verstoren. Dat staat op de site van de Almelo Maniacs, die deze fans oproepen gewoon thuis te blijven. Al 'begrijpen ze de boosheid'.

"Vanuit verschillende bronnen hebben we vernomen dat een (aanzienlijk?) deel van de fanatieke aanhang morgen de afscheidsreceptie van burgervader Gerritsen wil gaan bezoeken", staat op de site van de supporters. "Wij snappen dat er boosheid is, mede na alle onnavolgbare beslissingen die genomen zijn."

De Almelo Maniacs verwijzen naar een bericht dat ze afgelopen vrijdag plaatsten. Hierin staat dat Gerritsen de laatste jaren merkwaardige beslissingen heeft genomen die volgens de supporters hebben geleid tot een aangetaste voetbalbeleving.

Maar ook de "plotseling strengere controles op horecasluitingstijden met bijbehorende boetes (...) en het dreigen met intrekken van de vergunning van Heracles" zit ze niet lekker.

'Stok om mee te slaan'

Maar het verstoren van de afscheidsreceptie gaat de supportersgroep te ver. "Het is uiteindelijk niet passend en daarnaast moeten we onze burgervader ook niet een laatste ‘stok om mee te slaan’ geven."

Gerritsen wordt geregeld 'crimefighter' genoemd, ook nu weer door de Heraclesfans. Het is een bijnaam waar Gerritsen zich verre van houdt, maar die hij te danken heeft aan zijn strijd tegen ondermijning.

Gerritsen werd in 2016 burgemeester van Almelo. Daarvoor was hij onder meer wethouder in Wierden en burgemeester in het Groningse Haren. Hij vertrekt per woensdag 1 november en gaat dan aan de slag als commissaris van de Koning in Flevoland.

20231027 still02 Arjen Gerritsen afscheid 1twente almelo
Lees ook
Laatste dagen voor burgemeester Almelo zijn aangebroken: ‘Zorg goed voor deze hele, hele mooie stad’
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.