Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Weerbaarheidsdagen in Wierden en Enter voor inwoners die zich thuis en op straat veiliger willen voelen

Weerbaarheidsdagen
Beeld: De Welle

Hoe weer je je tegen (bank)fraudeurs? Hoe red je je uit lastige situaties? De Welle verzorgt zowel in Wierden als in Enter gratis workshops voor iedereen die zich thuis en op straat veiliger wil voelen, vertelt Marian Freriks in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Stichting De Welle biedt in de gemeente Wierden workshops aan waarbij zelfvertrouwen, stevig leren staan en jezelf weren tegen oplichting centraal staan. “Er zijn drie workshops per dag waar deelnemers aan mee kunnen doen. De weerbaarheidsochtend wordt afgesloten met een lunch. Dat wordt allemaal gratis aangeboden vanuit De Welle”, zegt Freriks, sociaal werker bij De Welle.

“Het gaat om veiligheid voor jezelf, maar ook je te bewapenen tegen anderen”

Veiligheidsdeskundige

“Het begon met valpreventie, leren om stevig te staan en te voorkomen dat je valt, en vervolgens kregen we vragen over onder andere bankfraudeurs.”
De Welle besloot om de veiligheidsworkshops gezamenlijk aan te bieden. Freriks: “Het gaat om veiligheid voor jezelf, stevig staan, maar ook je te bewapenen tegen anderen. Dat maakt met elkaar veilig uit en thuis.” De workshops worden gegeven door leefstijlcoaches, een beweegtherapeut en een veiligheidsdeskundige.

Informatie

De weerbaarheidsdagen worden gehouden op 7 en 8 november 2023 in De Harmonie, Anjelierstraat 8A in Wierden, en op 13 november 2023 in ‘t Zumpke, Reggestraat 85, Enter. Het programma is van 09.30 tot 14.00 uur.

Voor meer informatie en aanmelding: e-mail: [email protected] of telefoon: 0546-571693.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.