Verkeer
Stuur appje
Zoek

Onderhoud Westerval en Haaksbergerstraat in Enschede: beide wegen gaan dicht

Westerval
De Westerval gaat onder andere dicht vanwege asfalteringswerkzaamheden.
Beeld: Henk ten Harkel

De Westerval en Haaksbergerstraat worden afgesloten vanwege werkzaamheden. De Westerval, die opnieuw moet worden geasfalteerd, is in beide richtingen dicht van aanstaande maandag 30 oktober tot 10 november. Delen van de Haaksbergerstraat zijn van 6 november tot 8 december niet meer berijdbaar.

De twee grote hoofdwegen van Enschede zijn hoognodig aan onderhoud toe, maar kunnen er dan volgens de gemeente weer zo’n tien tot vijftien jaar goed tegen. De planning is zo gemaakt dat er niet veel overlap is van de werkzaamheden aan beide wegen. De Westerval is op 24 november klaar en op de Haaksbergerstraat worden de werkzaamheden op 7 december afgerond, zodat de weg een dag later weer voor iedereen berijdbaar is.

Westerval

De Westerval wordt opnieuw geasfalteerd. Dat betekent dat de weggedeelten in beide richtingen op de schop gaan. Op 10 november gaat de rijbaan richting het centrum weer open.

De werkzaamheden aan de Westerval zijn onderdeel van het project GroenBlauw Westerval. De weg wordt ook opgebroken om de Zuiderspoorbeek verder aan te leggen. Die nieuwe waterloop zorgt ervoor dat bij heftige regenbuien het riool niet meer kan overstromen in delen van het centrum en Horstlanden-Veldkamp. Na aanleg van de beek, die voor een groot deel het spoor van de vroegere Zuiderspoorlijn volgt, stroomt het regenwater via de regenpijpen en straatputten naar de waterloop en niet meer naar het riool.

Haaksbergerstraat
De fietspaden langs de Haaksbergerstraat worden breder gemaakt, de bomen gesnoeid en de verkeerslichten op het kruispunt Haaksbergerstraat/Usselerrondweg gerepareerd.
Beeld: Henk ten Harkel

Haaksbergerstraat

Het asfalt van de fietspaden langs een deel van de Haaksbergerstraat is aan vervanging toe. Het eerste deel van de fietspaden werd begin oktober aangepakt en nu zijn de andere paden aan de beurt. Aannemer Dura Vermeer begint maandag 30 oktober met de opknapbeurt tussen de Ferdinand Bolstraat en de Usselerrondweg. De fietspaden worden ook breder gemaakt. Auto’s kunnen dan nog over de rijbaan, fietsers moeten omfietsen.

Ook moeten de verkeerslichten op de kruising Haaksbergerstraat/Usselerrondweg worden gerepareerd. Een automobilist reed een paar weken die installatie in de vernieling. Tegelijkertijd worden in dat gedeelte bomen gesnoeid en waar nodig de openbare verlichting vervangen. Auto’s worden dan omgeleid, fietsers mogen over de rijbaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.