Verkeer
Stuur appje
Zoek

Retro Game beurs en Nacht van de Nacht: Dit zijn de activiteiten voor dit weekend

20221030 retro game beurs hengelo 2 STILL
Beeld: 1Twente

Dit weekend is er weer veel te beleven in Hengelo. Bij de Waarbeek is er een retro game beurs, op het marktplein vindt de Nacht van de Nacht plaats en op zondag organiseert Hengelo Leest een Cultuurpodium in de schouwburg. Wij hebben alle activiteiten op een rijtje gezet.

Herdenkingstocht Licht in het Donker

Op zaterdag 28 oktober is er de herdenkingstocht in het begraaf- en gedenkpark aan de Oldenzaalsestraat. Dit is de dag waarop nabestaanden de gelegenheid krijgen om hun overleden dierbaren te herdenken. De ceremonie begint om 19.00 uur. De route wordt verlicht met fakkels, en iedereen die meeloopt krijgt een kaarsje. Aan het einde is er koffie, thee en warme chocolademelk.

Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en onnodig stroomverbruik. Op zaterdag 28 oktober wordt het evenement bij rooftopbar 'Lef en Zen' op het marktplein gehouden. Tijdens de nacht zijn er lezingen van interessante sprekers zoals Ineke Nijhuis (expert op het gebied van wind- en zonne-energie), Arthur Vermeulen (van energiecorporatie Pure Energie), Peter van Marle (gemeente Hengelo), De Verhalenkraal (verhalenvertellers) en Tijs Jagers (presentator). Tijdens de nacht wordt de verlichting op het marktplein uitgeschakeld en wordt het stadscentrum groen verlicht. Ook worden er een groot aantal straatlantaarns, waar de veiligheid dit toelaat, uitgezet of worden gedimd Het evenement duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur en de toegang is gratis.

Gaming Universe Retro Game beurs

Gameliefhebbers kijken aankomende zondag hun ogen uit op de derde editie van de Gaming Universe Retro Gamebeurs plaats in de Waarbeek. Vorig jaar was het een succes met ongeveer 900 bezoekers. Het is een ideale plek om spelletjes te spelen, merchandise te kopen en items te ruilen. De toegang is gratis voor volledig verklede cosplayers en kinderen tot en met 12 jaar. De normale entreeprijs bedraagt 5 euro per persoon. Het evenement is gepland van 09.00 uur tot 15.00 uur.

231013_jackmetspelletjemedium
Lees ook
Jacks uit de kluiten gewassen verzameling blijft thuis tijdens de Hengelose game beurs

Cultuurpodium Hengelo

Cultuurpodium Hengelo wordt van september tot en met april georganiseerd door Stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Aankomende zondag zal het optreden plaatsvinden in de Wolvecamp Foyer. Dit keer wordt een gevarieerd cultureel programma aangeboden met schrijver en cabaretier Jeffrey Spalburg, kunstenaar Dennis Zanoli, schrijver Eddy van der Ley en het trio Three of a Kind. De toegang is gratis, maar gasten dienen te reserveren via de website van de schouwburg.

icon_main_info_white_glyph

Goedemorgen Hengelo

Wil je meer weten over de leukste activiteiten van Hengelo? Luister iedere zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur naar Goedemorgen Hengelo. Tijdens de radioshow komen interessante gasten aan het woord komen over actuele onderwerpen uit de Hengelose samenleving.


Ether: 105.8 FM. Digitale radio: Ziggo kanaal 916, KPN kanaal 1149
Livestream: https://www.1twente.nl/radio
Terugluisteren: https://open.spotify.com/show/7qo58QJQokFemePSVAqZtG

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.