Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jacks uit de kluiten gewassen verzameling blijft thuis tijdens de Hengelose game beurs

De retro game beurs ‘Gaming Universe’ wordt op 29 oktober weer gehouden in zalencentrum De Waarbeek in Hengelo. Vorig jaar waren er zo'n 900 bezoekers om games te spelen, merchandise te kopen, items te ruilen en nog veel meer. De organisatie rekent dit keer op zo'n 1.000 tot 1.200 bezoekers. Onder hen een van Hengelo's grootste verzamelaars van retro games, Jacques Dutrieux, Jack voor vrienden.

Uit de kluiten

In ruim een jaar tijd heeft Jack zijn collectie een beetje 'uit de kluiten laten groeien', zoals hij het zelf noemt. In elk hoekje van zijn woonkamer staan games, collectors items, consoles en merchandise. Jack bemant eind oktober op de beurs de stand van een vriend; hij zal zijn eigen collectie voor geen goud van de hand doen. “Wat ik hier binnen haal, gaat ook zeker niet meer weg.”

Klassiekers

Het begon allemaal met een oude Super Nintendo en daarna volgden klassiekers als de Nintendo 64, een hoop PlayStations, de NES (Nintendo Entertainment System), de SEGA Mega CD en nog veel meer aan. Jack heeft namelijk niet alleen consoles, maar ook een brede selectie aan retro games.

20221030 retro game beurs hengelo 1 STILL
Lees ook
'Stokoude' games blijken weer helemaal hot tijdens drukbezochte beurs in Hengelo

Pronkstuk

Onder meer de redelijk zeldzame Superman-game voor de Super Nintendo uit 1994. Hij noemt het zelf zijn pronkstuk. Jack heeft er lang over gedaan om deze specifieke game, in de originele verpakking, voor een mooie prijs op de kop te tikken. Hij heeft er in elk geval minder voor betaald dan waarvoor dit collectors item op Marktplaats staat: daar kost het tussen de 700 en 900 euro.

Over de totale waarde van zijn collectie wil de Hengeloër liever geen uitspraken doen, maar hij durft wel toe te geven dat het richting 'zeer grote getallen' gaat.

“Ik ben niet een collector die collect voor het collecten, ik collect dingen die mij doen denken aan vroeger.”

Verzameling met een verhaal

In tegenstelling tot veel anderen is Jack een 'sentimentele verzamelaar'. “Elk item in mijn collectie heeft zijn eigen verhaal. Ik ben niet een collector die collect voor het collecten, ik collect dingen die mij doen denken aan vroeger.”

Voor hem zijn alle spellen ook zeker niet bedoeld om in de kast te laten staan: "Wanneer ik zin heb om wat klassiekers te spelen, haal ik ze voorzichtig uit de doos om ze aan te sluiten en daarna stop ik ze weer voorzichtig terug."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.