Verkeer
Stuur appje
Zoek

Weekend in Hengelo: Tentoonstelling Trijp en Woolderesloop

Hardlopen
Beeld: Eigen foto

Dit weekend zijn er weer genoeg activiteiten te beleven in Hengelo. Er is bijvoorbeeld een tentoonstelling over de stof trijp bij Oyfo Techniekmuseum en op zondag is de Woolderesloop. Wij hebben een aantal uittips op een rijtje gezet.

Tentoonstelling Trijp

Vanaf 16 februari is de tentoonstelling Trijp te zien bij Oyfo Techniekmuseum. Trijp is een speciale en exclusieve soort velours dat werd geproduceerd tussen 1901 en 2000 door Hengelose Trijpweverij. Dit soort velours uit Hengelo was wereldwijd beroemd en werd gebruikt in paleizen, theaters en zelfs in de Titanic. In de tentoonstelling kom je meer te weten over de geschiedenis van de trijpweverij en hoe de stof destijds werd gemaakt. Ook de Finse kunstenaar Dafna Maimon zal haar kunstinstallatie Felt Sense presenteren. Ze werd geïnspireerd door de geschiedenis van trijp. Ze toont tekeningen, video’s en sculpturen in haar installatie. De tentoonstelling is inbegrepen bij een normale museumticket.

240202 trijp op Titanic
Lees ook
De groten der aarde telden een fortuin neer voor een bijzonder stukje textiel uit Hengelo

Wooldereslopen 2024

Aankomende zondag kunnen sportliefhebbers deelnemen aan de jaarlijkse Wooldereslopen. Atletiekvereniging MPM organiseert al ruim veertig jaar de Wooldereslopen in de eerste maanden van het nieuwe jaar. De competitie bestaat uit vier wedstrijden die elke drie weken op de zondagochtend worden gehouden. Inschrijven voor deze wedstrijd is mogelijk voor de 1,4, 5,1, 10 en 15 kilometer. De route loopt door het buitengebied van Hengelo. De start en de finish vinden plaats op dezelfde locatie aan de Semmelweisstraat in de Woolderes. Voor meer informatie over de starttijden, kun je kijken op de de website van de organisatie.

Cultuurpodium Hengelo

Op zondag 25 februari vindt in de middenzaal van de schouwburg het Cultuurpodium van Stichting Hengelo Leest weer plaats. Er zullen twee schrijvers, een troubadour, een beeldend kunstenaar en een columnist een literaire middag verzorgen. Mariska Overman presenteert haar nieuwe novelle Eindspel, die twee weken geleden werd gepubliceerd. Historicus Jaap Cohen vertelt over zijn biografie De Bolle Gogh, over de cineast en opiniemaker Theo van Gogh. Het cultuurpodium begint om 15.00 uur en de toegang is gratis.

icon_main_info_white_glyph

Goedemorgen Hengelo

Je kunt zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur luisteren naar Goedemorgen Hengelo. Tijdens de radioshow komen interessante gasten aan het woord komen over actuele onderwerpen uit de Hengelose samenleving.

Ether: 105.8 FM. Digitale radio: Ziggo kanaal 916, KPN kanaal 1149
Livestream: https://www.1twente.nl/radio
Terugluisteren: https://open.spotify.com/show/7qo58QJQokFemePSVAqZtG

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.