Verkeer
Stuur appje
Zoek

Asielzoekers gaan met Almeloërs om de eettafel: ‘Ze willen in contact komen met andere culturen’

231027 meat en eat almelo
Beeld: Stichting Almelo Present

Een avond die in het teken staat van samenkomen en lekker eten. Stichting Almelo Present koppelt jaarlijks Almeloërs en vluchtelingen aan elkaar om samen een gezellige avond te organiseren. Het doel van Meet & Eat is om ervoor te zorgen dat steeds meer nieuwkomers zich thuis gaan voelen in de stad.

Meet & Eat zorgde tijdens eerdere edities al voor meer dan 750 ontmoetingen tussen de nieuwkomers en Almeloërs. “Mensen in het AZC willen in contact te komen met andere culturen”, vertelt Shanty Post, projectcoördinator van Meet & Eat. “Maar die stap is voor hen vaak te groot.” Volgens de organisatie wordt het initiatief positief ontvangen en is zo’n avond voor beide kanten waardevol, omdat ze op deze manier een sociaal netwerk opbouwen.

Matchen

De gastgezinnen melden zich aan via de website van Stichting Almelo Present. In het formulier staan vragen zoals de samenstelling van de groep, de beschikbare plekken aan tafel en of er specifieke wensen zijn. “De mensen in het AZC vullen een intakeformulier in. Beide formulieren leggen we naast elkaar om de juiste match te vinden”, legt Post uit.

Aan tafel

Tijdens Meet & Eat organiseren de deelnemers samen een gezellige avond. Ze eten bij de Almeloërs thuis of in het AZC aan de Vriezenveenseweg zelf. Naast het diner doen de mensen ook samen de boodschappen of spelen een spelletje aan tafel. “Foto’s laten zien van vrienden of familie leiden ook vaak tot mooie en leerzame gesprekken onderling”, aldus de organisatie.

icon_main_info_white_glyph

Meet & Eat

Op vrijdagavond 10 november van 17.00 uur tot 21.00 uur komen de nieuwkomers en Almeloërs samen voor de nieuwe editie van Meet & Eat.

Aanmelden kan tot en met 7 november via de website van Stichting Almelo Present.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.