Enschede
Hengelo

Nieuwe campagne om klimaatverandering op de agenda te zetten

Waterschap Vechtstromen en Provincie Overijssel starten met een campagne om aandacht te vragen voor de effecten van klimaatverandering. Met de campagne ‘Houden zo!’ willen zij inwoners van Twente aansporen om ook zelf stappen te zetten tegen klimaatverandering.

Water 815271 1920
Volgens experts krijgen we in de toekomst te maken met extremer weer © Pixabay

Volgens experts krijgen wij in de toekomst steeds meer te maken met extreem weer. Warme en droge zomers en kortstondige, zware hoosbuien. Volgens de provincie en het waterschap is de verandering van het klimaat voor veel Tukkers nog een ver-van-mijn-bedshow: “De campagne vertaalt het onderwerp klimaatverandering naar effecten die voor elke Twentenaar herkenbaar zijn. Een geel gazon, ondergelopen kelders, afgelaste festivals en klamme slapeloze nachten.” Alle veertien Twentse gemeenten doen mee met de campagne. Ook is er een online platform waar inwoners terecht kunnen voor tips om hun tuin klimaatbestendiger te maken. Via de website kun je zien hoe klimaatvriendelijk je eigen tuin is.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.