Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Gemeente Wierden in de top 5 duurzaamste gemeentes van Overijssel, Hengelo het minst duurzaam

20230430 zonnepanelen
Beeld: Unsplash

Gemeente Wierden mag zichzelf de op vijf na duurzaamste gemeente van Overijssel noemen, zo blijkt uit onderzoek van Vattenfall. De gemeente behaalt een Duurzaamheidsindex van 26,3 procent. Het energiebedrijf onderzocht de duurzaamheid van alle gemeentes uit Nederland. Gemeente Hengelo scoort het laagste van Overijssel op het gebied van duurzaamheid met een Duurzaamheidsindex van -20,8 procent.

Om de Duurzaamheidsindex te bepalen onderzocht Vattenval het totale tuinoppervlak dat bestraat is, het aantal zonnepanelen en het aantal aanvragen van de ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’ (ISDE). Iedere gemeente en provincie is vergeleken ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Een negatief percentage betekent dat de gemeente of provincie onder het landelijk gemiddelde scoort.

Provinciebreed gezien staat Overijssel op een zesde plaats ten opzichte van de rest van Nederland. Met een Duurzaamheidsindex van 10,8 procent scoort de provincie boven het landelijk gemiddelde. Provincie Drenthe is met een Duurzaamheidsindex van 29,7 procent de duurzaamste provincie van Nederland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.