Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Politie controleert vrachtwagens met drones tijdens actie tegen milieucriminaliteit in Enschede

Foto controle enschede politie
Beeld: Politie Enschede

De politie heeft afgelopen donderdag een grootschalige controle gehouden, waarbij meerdere bekeuringen zijn uitgedeeld en verdovende middelen in beslag zijn genomen. Dit maakte de politie zaterdagavond bekend. Tijdens de controle is er gebruikgemaakt van drones.

Controle

Volgens de politie had de controle als doel om zogenaamde 'ondermijnende afvalcriminaliteit' tegen te gaan. "Dit betreft illegale activiteiten met aanzienlijke gevolgen voor de leefomgeving, economie en maatschappij. De focus lag op afvalcriminaliteit en afvalstromen," meldde de politie op Facebook. Verscheidene boetes zijn uitgedeeld, onder andere voor onvoldoende afgedekte ladingen en voertuigen in slechte staat. Ook zijn er enkele verkeersovertredingen bestraft door de politie.

icon_main_info_white_glyph

Wat is ondermijning?

Ondermijning is de situatie waarin criminelen legitieme bedrijven gebruiken om hun criminele activiteiten te verbergen. Hierdoor vermengen de 'onderwereld' en 'bovenwereld' zich met elkaar.

Drones

Een opmerkelijk aspect van de controle was het inzetten van drones. "Collega's hebben met behulp van drones bestuurders en voertuigen gecontroleerd op ladingen," verklaarde de politie. Naast de politie waren de Omgevingsdienst Twente, de Douane en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bij de controle betrokken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.