Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hondenboetes: Hengelo ruim aan kop in Overijssel met dank aan alerte handhavers

Honden nemen lopsloopterrein in gebruik 1280x853
Voor het niet opruimen van hondenpoep staat al gauw een boetebedrag van meer dan honderd euro.
Beeld: Niels Wesselink

De boa's van Hengelo zijn ijverig met het handhaven van de regels voor hondenbezitters. Van de 155 hondgerelateerde boetes die er in 2022 in Overijssel zijn uitgedeeld, waren maar liefst 98 bonnen voor Hengeloërs. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassoburea (CJIB), die het consumentenplatform Beslist.nl heeft geanalyseerd.

Overtreding

Het gaat hier om een verzameling van verschillende overtredingen, zoals bijvoorbeeld loslopende honden en het niet opruimen van hondenpoep, maar de boa's kunnen ook boetes uitschrijven voor honden die niet gechipt zijn.

Voor het niet opruimen van poep staat al gauw een boetebedrag van meer dan honderd euro. Na Hengelo (63,2%) hadden Zwolle (21,3%) en Deventer (4,5%) de meeste overtredingen.

“Wij krijgen vaak meldingen van inwoners met betrekking tot overlast. Daar controleren we dan ook specifiek op”

Alerte handhavers

De gemeente Hengelo bevestigt dat er in 2022 inderdaad maar liefst 98 boetes zijn uitgedeeld. De handhavers van de gemeente zijn alert op overlast door honden: "Wij krijgen vaak meldingen van inwoners met betrekking tot overlast. Daar controleren we dan ook specifiek op", zegt een gemeentewoordvoerder.

Volgens de woordvoerder worden er ook regelmatig speciale acties gehouden om overlast te verminderen.

Matt nelson a I3 EB Lvcyu4 unsplash
Lees ook
Hondenbelasting in Hengelo nog niet meteen afgeschaft, wel bevriezing tarief

Hondenbelasting

In steeds minder Overijsselse gemeenten wordt er nog hondenbelasting geheven. In 2014 ging het nog om 21 van de 25 gemeenten. Inmiddels heffen nog slechts zes gemeenten belasting voor hondenbezit. In Twente zijn dat Hengelo, Enschede en Rijssen-Holten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.