Stuur appje
Zoek

ATC’65 wint van BWO en neemt koppositie Tweede klasse J over

Anton vondevoort
Anton van de Vondevoort op zijn vertrouwde plek: achter de microfoon van 1Twente Hengelo.
Beeld: Emile Urban / 1Twente Hengelo

De derby in de Tweede klasse J tussen ATC’65 en BWO is met ruime cijfers gewonnen door de ploeg gevestigd aan de Torenlaan. De eindstand: 5-0. Hiermee neemt ATC’65 de koppositie in de Tweede Klasse J over van de ploeg met Sportpark De Noork als thuisbasis. De wedstrijd was live te volgen op 1Twente Hengelo; voor het eerst in 16 maanden was er weer een uitzending van het programma Sportlijn.

In juni 2019 stopte het programma bij gebrek aan mankracht en dan met name technici. Inmiddels zijn er weer mensen beschikbaar. Om het programma ook de komende tijd in de lucht te houden, kan de omroep nog wel meer mensen gebruiken. Technici, maar ook talent in de vorm van verslaggevers langs de lijn.

1Twente Hengelo, voorheen Radio Hengelo TV, wilde dit weekend dolgraag weer starten nu het sinds dit weekend niet meer mogelijk is om publiek bij wedstrijden toe te laten, vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Presentator Anton van de Vondevoort maakte er met zijn technici een mooie middag van, met vooral veel aandacht voor de ‘Match of the Day’.

De kraker tussen ATC’65 en BWO werd gespeeld op een leeg en winderig sportpark. Het affiche was prachtig, maar het werd nooit een echte wedstrijd. Ondanks de kansen over en weer in de eerste helft was het ATC’65 dat voor rust twee keer scoorde. Eerst Max Krake (7e minuut) en daarna Jasper van Breemen (36e minuut). In de 60e minuut ging Van Breemen op herhaling met een geplaatste vrije trap en de 4-0 was wederom van de voet van Max Krake ( 65e minuut). In de laatste minuut voltooide Krake zijn hattrick: 5-0

In dezelfde klasse deed Achilles’12 goede zaken tegen Grol: 3-0. Barbaros pakte in dezelfde klasse één punt bij Lemelerveld: 1-1. In de Derde klasse A was de wedstrijd tussen RSC en TVO afgelast.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.