Twente FM logo

Zwaluwen Wierden pakken in harde derby belangrijke punten mee uit Hulsen

Hulzense Boys SVZW 01
Beeld: Henk Steen

Dat het een interessante derby zou worden, stond van tevoren al vast. SVZW uit Wierden tegen Hulzense Boys levert altijd een mooie wedstrijd op. Namen de Boys in november 2023 de punten mee uit Wierden, deze keer namen de Zwaluwen de punten mee uit Hulsen.

De wedstrijd in de eerste klasse H KNVB werd gespeeld op Sportpark Smidserve. Na de aftrap was er meteen vuurwerk, en een doelpunt dat door scheidsrechter De Jong terecht afgekeurd werd. Doelman Julian Bakker raakte geblesseerd maar kon, na het nodige oplapwerk, wel verder. De toon was gezet.

Knappe redding

Yessin Maskoul kreeg in de vierde minuut een kansje waar SVZW een corner aan over hield; Hulzense Boys doelman Patrick Loohuis redde even later knap.

Eerste doelpunt

Toch kon diezelfde Loohuis in de zesde minuut niet voorkomen dat Jasper Groothuis de 0-1 binnen knalde. De spelers waren aan elkaar gewaagd, met volop inzet van beide kanten, en te vaak over het randje zoals bleek in de 17e minuut toen Stefan Maat er bij SVZW geblesseerd af moest vanwege kwetsuur aan nek/rug.

Rommelige partij

Hij werd vervangen door Robin de Jong die in de 22e minuut toezag hoe de corner genomen door collega Jurjan Mannes bijna rechtstreeks binnen viel. Bijna, want Patrick Loohuis maakte er na een uiterste inspanning een corner van. Het bleef van beide kanten een rommelige partij voetbal met veel balverlies, In de 34e minuut kwam de thuisploeg alsnog langszij via een rake kopbal van -wie anders- Menno Kamphuis.

Hulzense Boys SVZW 02

Voorsprong SVZW

Drie minuten later was de eerste gele kaart voor SVZW-er Jasper Groothuis wegens commentaar en tekende Yessin Maskoul voor de 1-2 uit de kluts in de 38e minuut. Die hernieuwde voorsprong duurde maar even want met een bekeken schot knalde Fabian te Kolste in de 41 minuut de gelijkmaker binnen. Op slag van rust incasseerde Bas ter Hogt een gele kaart en gingen de mannen aan de thee bij een 2-2 ruststand.

Wissels

SVZW trainer Frank Eeftink had in de rust Sem Jansen gewisseld voor Bas Dreierink. Jurjan Mannes knalde een vrije trap in het zijnet, vanaf rand zestien in de 49e minuut, terwijl Yessin Maskoul even later eveneens naast mikte.

Tijd voor een wissel: trainer Martijn Berger (Hulzense Boys) verving Fabian te Kolste ten faveure van Danny Schoenmaker, collega Eeftink bracht Frank Smit voor Tom ter Hogt in de 62e minuut.

Twee keer raak

Twee minuten later was het al raak voor Frank Smit die via een counter de 2-3 voor zijn rekening nam, koud in het veld. Diezelfde Smit scoorde vijf minuten nogmaals uit een mooi opgezette Zwaluwen aanval, en bracht daarmee de stand op 2-4. In de 72e minuut een dot van een kans aan de andere kant voor Menno Kamphuis, maar dit keer schoot de spits loeihard over.

Slotoffensief

Opnieuw wissels aan beide zijden in de 77e minuut: bij de Boys werd Frank Gerritsen Mulkes vervangen door Daan Loeve en bij SVZW kwam Lars van Putten voor Jasper Groothuis. “Hulzense Boys maakte zich allengs op voor een slotoffensief maar niet met de volle overtuiging leek het, want gescoord werd er niet meer”, aldus Gerhard Nijmeijer van SVZW.

Hulzense Boys SVZW 03

Boeiende derby

Frank Smit was nog dichtbij een hattrick na randje buitenspel, het bleef 2-4. Ook in blessuretijd bleef de stand ongewijzigd na een mooie aanval van Hulzense Boys waarbij Menno Kamphuis de pech had dat hij daaruit niet scoorde.

Eindstand dus 2-4 en drie zeer belangrijke punten in de pocket voor de Wierdenaren na een boeiende en harde derby van beide kanten.