Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bezoekers binnenstad Enschede op pad met wapens en vuurwerk: zes aanhoudingen bij fouilleeractie

20231014 Fouilleeractie fouilleren Enschede binnenstad Wilminktheater politie News United Dennis Bakker
Iedereen die het uitgaansgebied betrad over verliet, werd door politieagenten gefouilleerd.
Beeld: News United/Dennis Bakker

Een taser, een aantal messen, schroevendraaiers, een schaar en pepperspray. En bovendien wat vuurwerk en drugs. Dat is het resultaat van een grote fouilleeractie in het centrum van Enschede, zaterdagavond en -nacht bij de toegangen naar het uitgaansgebied. In totaal werden zes personen aangehouden.

Er werd een zogeheten 100 procent controle gehouden. Dat betekent dat iedereen die de binnenstad in- of uitgang niet aan de fuik van politieagenten kon ontkomen. Het idee om vaker preventief te fouilleren komt uit de koker van burgemeester Roelof Bleker, in overleg met politie en justitie. Eerder dit jaar werden in Enschede bij een eenmalige fouilleeractie veel messen aangetroffen. Bleker wil de binnenstad veiliger hebben.

Aanhoudingen en bekeuringen

De zes personen werden aangehouden wegens het bezit van harddrugs, belediging, niet voldoen aan een bevel, vernieling, het negeren van een stopteken en het vermoedelijk rijden onder invloed. Ook stond er nog iemand door de politie 'gesignaleeerd', die persoon is ook aangehouden. Een van de arrestaties had plaats op het Stationsplein.

20230920 Preventief fouilleren politie Enschede Foto RTV Oost
Lees ook
Enschede moet veiliger, politie mag weer preventief fouilleren in de stad

Verder zijn er bekeuringen uitgedeeld voor lichtere vergrijpen. Het gaat om rijden onder invloed, een andere verkeersovertreding, bezit van wapens of vuurwerk, wildplassen, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, onnodig geluid veroorzaken en telefoongebruik tijdens het rijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.