Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedese Evelien maakt door haar creaties voor Heel Bijzonder kans op Special Media Award

De Enschedese Evelien Alp is met haar werk voor de winkel van Heel Bijzonder genomineerd voor een Special Media Award 2023. Evelien is genomineerd in de categorie Instagram, waar ze haar werk dat ze overdag maakt deelt. Op woensdag 8 november is het de vijfde keer dat de awardshow op de planning staat.

Heel Bijzonder is een winkel in de Enschedese binnenstad waar mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt samenkomen om producten te maken en te verkopen. Dat is echter niet het enige waar de organisatie mee bezig is. Aan de overkant van de straat bevindt zich een lunchroom waar dezelfde doelgroep ook een horecagelegenheid runt.

Evelien Alp genomineerd voor Special media award
Beeld: Julian Vriend

Schilderijen

De Enschedese Evelien is genomineerd in de categorie Instagram. In haar werk maakt ze onder andere portretten van klanten en die deelt ze op haar Instagrampagina. "Toen ik hoorde dat de moeder van een kennis was overleden, kon ik me inleven in hoe moeilijk dat voor hem moest zijn. Ik wilde iets voor hem betekenen en toen kon ik bij Heel Bijzonder die kunstwerken maken," vertelt Evelien over hoe ze begonnen is. "Ik had dit niet verwacht, en ik hoop te kunnen laten zien dat we niet anders zijn."

Special media award

De Special Media Award wordt voor de vijfde keer uitgereikt ter ere van de Week van de Mediawijsheid. Deze jaarlijkse prijsuitreiking is bedoeld voor mediamakers met een verstandelijke beperking. Uit maar liefst 168 inzendingen heeft de vakjury 30 genomineerden geselecteerd in 10 verschillende categorieën. Het evenement is live te volgen op het YouTube-kanaal van de Special Media Awards.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.