Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Pretorkest Les Miezerables Weerselo viert jubileum met feestavond, vinyl en eigen Miezerable biertje

Les Miezerables
Beeld: Les Miezerables

Pretorkest Les Miezerables uit Weerselo bestaat 33 jaar. Hoewel het orkest elk jaar haar feestjes viert, is 33 jaar toch wel een bijzondere mijlpaal, zegt orkestlid Stijn Banierink in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Jubileumfeest

Het grote jubileumfeest is vanavond, zaterdag 14 oktober. “Afgelopen jaar zijn we bezig geweest met het opnemen van eigen singles.” De Miezerabele muzikanten gingen er voor naar een muziekstudio in Bocholt. Twee opnamedagen later was het resultaat er: vier singles met daarop acht typische Miezerables-nummers. “De singles zijn vanaf vandaag te koop. Daarnaast hebben we een eigen Miezerable biertje gebrouwen.”

Nederpop

Banierink vertelt dat het orkest zich de laatste jaren meer richt op Nederpopmuziek. “Om ons toch wat te onderscheiden. Het gehalte Duitse muziek is nog wel aanwezig, maar wel wat minder dan voorheen.”

Jubelbuut

Het grote jubileumfeest is op zaterdagavond 14 oktober bij café Van Olffen. De genodigden worden getrakteerd op een ‘jubelbuut’ van Gerard Bruns die zich speciaal voor de gelegenheid flink heeft verdiept in de geschiedenis van het illustere muziekgezelschap dat 33 jaar geleden werd opgericht als hofkapel van carnavalsvereniging de Knollentrekkers.

Vinyl en bier

Vanavond worden de vier singles op vinyl gepresenteerd, evenals het jubileumbiertje. Tot slot viert Les Miezerables het jubileum ook nog met een jubileumweekend. De bestemming is nog een verrassing.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.