Verkeer
Stuur appje
Zoek

Xandro Schenk weg bij FC Twente

Xandro Schenk Emiel Muijderman
Xandro Schenk in het shirt van FC Twente
Beeld: Emiel Muijderman

Xandro Schenk vertrekt per direct bij FC Twente. De verdediger gaat voor een buitenlands avontuur bij Al Batin in Saud-Arabië. Het contract van Schenk bij FC Twente liep nog door tot het einde van dit seizoen.

Schenk heeft een dubbel gevoel bij zijn vertrek: "We zijn goed begonnen en ik heb tot nu toe alles gespeeld. Soms komt er echter iets op je pad, waarvan je denkt ‘Waarom niet?’ Ik wilde nog graag een keer naar het buitenland en dan is dit een mooie mogelijkheid, het is ook een avontuur. Ik sluit direct na het weekend al aan bij de nieuwe ploeg.

Schenk speelde sinds 2018 bij FC Twente, toen hij over kwam van Go Ahead Eagles. In zijn eerste seizoen onder trainer Marino Pusic in de Keuken Kampioen Divisie kwam hij nauwelijks aan spelen toe, maar vorig seizoen kreeg hij van Gonzalo Garcia vooral voor de winterstop wel de voorkeur. Bij afwezigheid van Wout Brama en Peet Bijen kreeg hij zelfs de aanvoerdersband omgeschoven. Na de winterstop moest hij het met minder minuten doen. Dit seizoen startte hij onder Ron Jan steevast in de basis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.