Verkeer
Stuur appje
Zoek

Tijdelijke atelierwinkel in Hengelose Nieuwstraat slaat aan: 'Dit verwacht je meer in grote steden'

Kunstenaar Lara Vos helpt sinds een aantal maanden collega-kunstenaars aan een eigen tijdelijke atelierwinkel. Het concept slaat aan, want creatieve ondernemers staan bij haar in de rij om gebruik te maken van een tijdelijke pop-up store in de Nieuwstraat.

Onderverhuur

Al drie jaar woont en werkt ze zelf ook in een pand in de Nieuwstraat. Drie leegstaande winkelpanden zijn destijds door wooncorporatie Welbions grondig gerenoveerd tot woningen met ruimte voor een atelier of winkel. Begin dit jaar kwam de ruimte naast Lara leeg te staan. De kunstenares trok vervolgens de stoute schoenen aan en besloot het erbij te huren. Na goedkeuring van Welbions verhuurt ze het winkelgedeelte voor korte periodes van drie of vier maanden onder aan creatieve ondernemers. Het woongedeelte heeft ze zelf in gebruik.

Belangstelling

"De twee winkels versterken elkaar en ik vond dit een mooie kans voor jonge ondernemers of kunstenaars om een tijdelijke winkel te hebben die kant en klaar is in de binnenstad." Dat het concept aanslaat, verbaast Vos niet. "In de stad zijn bijna geen panden voor korte periodes te huur. Een contract is normaal voor één of twee jaar." Lara Vos is blij met de belangstelling voor de winkelruimte en heeft er zelf nauwelijks reclame voor hoeven maken. "Er hebben zich alweer twee mensen gemeld die de ruimte willen huren na Patricia van de Camp, die sinds woensdag haar tijdelijke winkel heeft."

“De twee winkels versterken elkaar en ik vond dit een mooie kans voor jonge ondernemers of kunstenaars om een tijdelijke winkel te hebben die kant en klaar is in de binnenstad”

Kansen

Van de Camp exposeert en verkoopt foto’s, schilderijen en bewerkte vazen in haar eigen tijdelijke winkel tot eind december. "Het is voor het eerst dat ik zo'n eigen ruimte heb," zegt ze verheugd. "Ik heb wel ateliers gehad, maar daar gaat het meer om het werken. Hier gaat het meer om presentatie." De beeldend kunstenaar denkt dat er in Hengelo kansen liggen en meer plekken zijn waar tijdelijke atelierwinkels gerealiseerd kunnen worden. Ze heeft al veel positieve reacties gehad. De opvallendste? "Iemand was verbaasd dat zo'n winkeltje in Hengelo zit en verwachtte zoiets meer in grote steden."

De atelierwinkel van Lara Vos en de tijdelijke winkel van Patricia van de Camp zijn te vinden in de Nieuwstraat op 51 en 53 in Hengelo.

Lara vos ine spijker nieuwstraat hengelo hengeloos peil juni 2022
Lees ook
Wonen en werken in winkels Hengelo: 'Al onze huurders komen graag naar aantrekkelijk centrum'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.