Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelo krijgt een spookachtige Halloween-koopavond

Pixabay halloween
“We willen zoveel mogelijk mensen naar de binnenstad krijgen”, zegt organisator Tijs Jagers.
Beeld: Pixabay

De Hengelose binnenstad wordt op donderdagavond 26 oktober omgetoverd tot spookachtige sferen. Er wordt een trick-or-treatroute opgesteld en er wordt een kostuumwedstrijd gehouden. “We willen die avond zoveel mogelijk mensen naar de binnenstad krijgen”, zegt organisator Tijs Jagers.

Pompoenen en spoken

Pompoenen, spoken en angstaanjagend uitziende figuranten moeten volgens organisator Tijs Jagers een spookachtige sfeer geven in het centrum: “Het is zonde om niets met Halloween te organiseren. Vorig jaar hebben we samen met de jongerenwerkers van Skillz en leden van scoutingvereniging St. Christoffel een spooktocht gehouden in het bos. Dit jaar verplaatsen we het naar de binnenstad.”

Etalages

Een deel van de Hengelose ondernemers heeft al aangegeven dat ze meedoen met de themakoopavond: “Zij gaan hun etalages helemaal in Halloween-sferen omtoveren.” Langs de deelnemende winkels komt een trick-or-treatroute. Ook is er een wedstrijd voor het mooiste en meest originele kostuum én de meest creatief versierde Halloweentuin.

Figuranten

Jagers is nog wel op zoek naar figuranten: “Figuranten en grimeurs die willen meedoen, kunnen zich aanmelden via de website.” Tijdens de koopavond zullen zij zorgen voor een spookachtige sfeer. “Iedereen is vrij om verkleed naar de binnenstad te komen.”

Tijs Jagers was afgelopen zaterdag te gast bij het 1Twente radioprogramma Goedemorgen Hengelo. Beluister het interview hieronder terug.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.