Enschede

Coronauitbraak op vso Het Meerik in Enschede, school tot na de herfstvakantie gesloten

Op vso Het Meerik in Enschede zijn twee medewerkers positief getest op corona. Ook zitten zo’n acht tot tien leerlingen en een aantal teamleden thuis met coronagerelateerde klachten. De school voor voortgezet speciaal onderwijs is met ingang van donderdag gesloten, kinderen krijgen les op afstand.

Pencil 918449 1920
Afbeelding ter illustratie © Stock

„We willen nu eerst kijken wat er aan de hand is en de GGD tijd geven voor bron- en contactonderzoek”, zegt bestuurder Paul Overakker van de scholenkoepel Attendiz. „Daarom hebben we besloten de school tijdelijk te sluiten. We schakelen weer over op onderwijs op afstand.”

Het Meerik biedt onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen in de leeftijd van 13 tot 18 jaar. Op de school zitten zo’n 90 leerlingen. Die blijven in elk geval deze en volgende week thuis, net als de medewerkers. Overakker verwacht dat de school na de herfstvakantie weer gewoon open kan, afhankelijk van de situatie op dat moment.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.