Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Gijs Evers eerste kinderburgemeester van gemeente Losser

Kinderburgermeester Losser gekozen
Beeld: Gemeente Losser

Gijs Evers van de Meester Snelschool is gekozen tot de allereerste kinderburgemeester van de gemeente Losser. Tevens werd een kinderraad samengesteld.

Om de raad samen te stellen werd uit elke klas van de Losserse basisscholen één iemand gekozen om de rest in de raad te vertegenwoordigen.

Installatie

Op 8 november 2023 worden de kinderburgemeester en -gemeenteraad geïnstalleerd. Daarna gaat de kindergemeenteraad aan de slag met wensen en ideeën die de basisscholen hebben ingediend. Tijdens de kindergemeenteraadsvergaderingen werken de kinderen de ideeën uit. Die worden vervolgens met het college en de gemeenteraad verder verkend en uitgewerkt.

Het gemeentebestuur is benieuwd

Burgemeester Kroon: ‘De kinderen uit de kindergemeenteraad gaan een nieuwe, hele speciale rol vervullen in onze gemeente. Zij vertegenwoordigen de kinderen van de gemeente. Zo kunnen zij nu ook hun stem laten horen. De kinderburgemeester heeft nog een extra speciale rol. Hij gaat de raad voorzitten en zo nu en dan met het college mee om de kinderen te vertegenwoordigen. Wij zijn als gemeentebestuur heel blij met de kindergemeenteraad en zijn erg benieuwd naar hun nieuwe, verfrissende ideeën.’

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.