Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

‘Walking Handball’etje gaat rollen in Losser: ‘Er komen zeker verhalen los van vroeger’

Walking handball
Beeld: Twente FM

Enthousiaste vrijwilligers staan vanavond, dinsdag 3 oktober, klaar om Walking Handball in Losser te introduceren. Jurgen Schiphorst, beweegcoach in Losser, denkt dat daar voldoende animo voor is, zegt hij in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Het introductie uur Walking Handball is vanavond om 20.00 uur in sporthal De Fakkel in Losser. “Walking Handball wordt gegeven op een aangepast veld, met een zachtere bal en aangepaste regels”, aldus Schiphorst. “Het is bedoeld voor mensen die toch weer willen gaan handballen en daar veel plezier aan willen beleven.”

“Het veld is aangepast, de regels zijn aangepast, zodat iedereen op het eigen niveau in kan treden”

Combinatie'64

“We hebben vier heel enthousiaste dames gevonden, die nu trainer zijn bij de Losserse handbalvereniging Combinatie’64 en die het leuk vinden om met oud-spelers en oud-speelsters weer te handballen. Zo is dat balletje gaan rollen. Het veld is aangepast, de regels zijn aangepast, zodat iedereen op het eigen niveau in kan treden, het enthousiasme is groot en vanavond gaan we een start maken.”

Blessures

Tijdens Walking Handball wordt niet gerend, wel gelopen. “We willen geen blessures. Een val is snel gemaakt en als je ietsjes ouder wordt zijn de blessures wat groter.”
Naast bewegen is Walking Handball ook een sociaal gebeuren: “Er komen zeker verhalen los van vroeger.”

icon_main_info_white_glyph

Walking Handball

Deze maand oktober kan iedereen vrijblijvend en gratis kennismaken met Walking Handball, dat wekelijks op de dinsdagavond gehouden wordt in sporthal De Fakkel, van 20.00 tot 21.00 uur.

In principe kan iedereen meedoen, maar de sport richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. De sport is zowel voor mannen als vrouwen toegankelijk. Niet alleen oud-handballers zijn welkom, maar zeker ook andere geïnteresseerden.
Wel even aanmelden van te voren via [email protected].

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.