Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

CDA wil opheldering Europese Commissie over gevolgen staatssteun voor Vredestein in Enschede

460970 960732

Het CDA in het Europese Parlement vraagt de Europese Commissie opnieuw om opheldering over de mogelijke gevolgen van Hongaarse staatssteun voor de fabriek van Apollo Vredestein in Enschede.

Kelly Adams | Tubanita

Aanleiding is nieuws van internetplatform Follow the Money (FTM), dat schrijft dat de familie Kanwar uit India, grootaandeelhouder van autobandenconcern Apollo, mogelijk misbruik heeft gemaakt van de bijna 100 miljoen staatssubsidie, die Hongarije Apollo verstrekte om in dat land een nieuwe productievestiging voor dochterbedrijf Vredestein te bouwen.

Volgens FTM heeft de leiding van Apollo Hongarije extra veel laten betalen door via een gekunstelde constructie de prijzen op te drijven van de inkoop van matrijzen waarmee de banden in de nieuwe fabriek worden gebouwd.

Geen eerlijke kans voor Vredestein Enschede Gezien deze nieuwe informatie lijkt Apollo Vredestein in Enschede geen eerlijke kans te hebben gekregen van het Indiase moederbedrijf, dat de productie van autobanden met steun van de Hongaarse overheid heeft verplaatst , stellen de CDA-Europarlementariërs Tom Berendsen en Annie Schreijer.

In deze tijd met buitenlandse staatssteun een massaontslag in Twente zien plaatsvinden is onverteerbaar. Voor het CDA is het helder - wie op onze markt actief is, moet zich aan de regels houden. Daarom stellen we vervolgvragen aan de Europese Commissie en verwachten we dat zij deze zaak nader gaat onderzoeken.

Massaontslag in EnschedeApollo Vredestein wil een groot deel van de productie in Enschede verplaatsen naar de nieuwe fabriek in Hongarije. Daarmee gaan 750 banen in Enschede verloren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. archieffoto: Marieke Amelink
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.