Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Wierden gaat met inwoners in gesprek over windbeleid

Wethouder richard kortenhoeven gemeente wierden
Beeld: Twente FM

In de gemeente Wierden is uitvoerig gesproken over windenergie in de gemeente.

In deze periode waren voorlopige zoekgebied in beeld. Met de Provincie Overijssel is afgesproken dat de gemeente Wierden tot 1 januari 2024 de tijd heeft om tot deze gebieden te komen.

Provincie

De provincie Overijssel focust zich met name op vier grote clusters, waar dan minimaal vier windturbines komen te staan. Daarnaast kijkt de provincie langs infrastructuur en dan met name de N35/A35 en de A1. Dit betekent dat de Provincie ook mogelijkheden ziet voor clusters in gemeente Wierden.

“Inwoners betrekken”

“Gemeente Wierden vindt het dan ook belangrijk om als gemeente zelf kaders te hebben voor eventuele toekomstige initiatiefnemers voor windenergie”, aldus wethouder Richard Kortenhoeven en daarbij willen we onze inwoners betrekken”.

Informatiebijeenkomst

Om de voortgang te behouden organiseert gemeente Wierden een bewonersavond op 28 september 2023 van 19.00 - 21.00 uur in het gemeentehuis van Wierden. Tijdens deze avond licht de gemeente Wierden het verdere proces, om te komen voor kaders windbeleid, toe. De gemeente hoort ook graag van de inwoners welke voorwaarden zij van belang vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.