Verkeer
Stuur appje
Zoek

Tom Coronel moet in Almelo potentiële vrachtwagenchauffeurs over de streep trekken: ‘We kampen met een enorm tekort’

Gabriel santos GBV Dil E8yv I unsplash
Vrachtwagen ter illustratie
Beeld: Unsplash

Ook de sector Transport en Logistiek in de regio Twente gaat gebukt onder de krapte op de arbeidsmarkt. Transporteurs willen chauffeurs wel van de straat trekken. Maar ze zijn er niet. Daarom onderneemt de sector in deze regio actie met een banenmarkt in Erve Asito. Wie er iets in ziet om met de vlam in de pijp vrij over Gods wegen door Europa te dieselen moet zich donderdag in het stadion van Heracles melden.

Zijinstromer

Belangstellenden krijgen dan te horen wat het vak van vrachtwagenchauffeur inhoudt, meldt Esther Vorenkamp van het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) dat actief is op de arbeidsmarkt in transport en logistiek. ”Je kunt praten met een aanwezige zij-instromer die voor deze wereld heeft gekozen en met ons in gesprek gaan over de vraag of het vak ook daadwerkelijk iets voor jou is. Het is een complete voorlichtingsavond over het vak.”

“Aan het einde van 2023 zijn er 250 openstaande vacatures voor vrachtwagenchauffeurs in de regio Twente”

Ook kunnen bezoekers kennis maken met werkgevers uit de regio Twente die op dit moment op zoek zijn naar chauffeurs. En dat zijn er nogal wat. De hele sector schreeuwt om chauffeurs. In de komende jaren is er landelijk behoefte aan de instroom van zo’n 12.000 chauffeurs per jaar. Aan het einde van 2023 zijn er 250 openstaande vacatures voor vrachtwagenchauffeurs in de regio Twente. Een zorgelijke ontwikkeling, geven transporteurs al langere tijd aan terwijl ze er toch voor worden ingehuurd om onze spulletje van A naar B te vervoeren. ”Om mensen kennis te laten maken met het vak van chauffeur en de hele sector transport en logistiek organiseren we deze voorlichtingsbijeenkomsten onder begeleiding van Tom Coronel. In de hoop dat we geschikte enthousiaste kandidaten vinden, zodat transporteurs aan de vraag kunnen voldoen. Je krijgt deze avond letterlijk een kijkje in de wereld van transport en logistiek.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.