Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ereronde lopen in het stadion van Heracles: Kampioenenparade komt eraan

230808 sportkampioen 1
Kampioenen in het Erve Asito stadion
Beeld: Sportbedrijf Almelo

Of je nou het beste voetbalteam van Almelo was of de beste tennisser: alle kampioenen kunnen zich aanmelden voor de Kampioenenparade. Tijdens de Kampioenenparade worden sporters uit de gemeente Almelo gehuldigd. Ze krijgen een medaille en mogen een ereronde lopen in de rust tijdens een wedstrijd van Heracles in het Erve Asito stadion.

Al een aantal jaar organiseert Sportbedrijf Almelo de Kampioenenparade samen met voetbalclub Heracles. “Ik krijg hier ook altijd de meeste voldoening van”, vertelt Sander ten Tusscher van Sportbedrijf Almelo. “Je ziet alleen maar blije gezichten, het is echt heel leuk.”

Ereronde

Alle jeugdsportkampioenen tot en met 19 jaar van seizoen 2022-2023 mogen zich aanmelden voor de Kampioenenparade. In voorgaande jaren werden er 350 tot 400 kampioenen gehuldigd. “Ik verwacht er dit jaar zeker niet minder”, zegt ten Tusscher. “Dit is pas het eerste jaar dat er weer echt normaal gesport kon worden. In 2021 begon het jaar natuurlijk nog met corona maatregelen, in 2022 niet meer. Ik verwacht daarom meer kampioenen.”

De huldiging begint in de IISPA sporthal in Almelo waar de kampioenen een medaille krijgen. Na het in ontvangst nemen van de medaille vertrekken alle kampioenen richting het Erve Asito stadion. “Er zijn daar twee vakken op de tribune gereserveerd waar iedereen de wedstrijd mag kijken. In de rust mogen de kampioenen het veld op om een ereronde te lopen. Dat vinden de kampioenen het allerleukste.”

Niet alleen voor voetballers

Alhoewel de kampioenen een ereronde op de grasmat van Heracles lopen is de ereronde niet alleen voor voetballers bedoeld. “Elke sportvereniging in Almelo mag zich aanmelden”, vertelt de medewerker van Sportbedrijf Almelo. “We zien echt heel veel sporten voorbij komen zoals basketbal, volleybal, honkbal en tennis. Zelfs een dansvereniging had zich aangemeld voor de ereronde.” Ten Tusscher valt even stil maar vervolgd daarna zijn verhaal: “Maar het zal je niks verbazen dat de meeste aanmeldingen van voetbalverenigingen komen.”

icon_main_info_white_glyph

Aanmeldingen

Aanmelden voor de Kampioenenparade kan via: https://www.sportbedrijfalmelo... De aanmelding sluit op 3 september. De Kampioenenparade vindt plaats op zaterdag 16 september tijdens de wedstrijd Heracles - FC Utrecht.

230808 sportkampioen 2
Kampioenen op het veld
Beeld: Sportbedrijf Almelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.