Verkeer
Stuur appje
Zoek

'Het moet wel heel raar lopen wil Studio15 Talenthouse geen succes worden in Hengelo'

Stel, je woont in Hengelo en wilt graag bezig met dans, muziek maken of video's, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Dan kun je sinds enkele weken naar Studio15 Talenthouse, tegenover Oyfo op het Hazemeijerterrein. Dat het een succes gaat worden, daaraan twijfelt projectleider Tymen Sliuzas niet: "In Almelo, Oldenzaal en Enschede loopt het al jaren als een trein. En bij ons begint de loop er nu ook al in te komen." Tymen Sliuzas en danscoach Jay Bee Denekamp waren op dinsdag 26 september te gast bij 1Twente Vandaag.

In de eerste week waren er al vijftien bezoekers en daarna werden het er wekelijks meer: "Ze komen én ze komen ook terug. Niet alleen uit Hengelo, maar ook vanuit de andere Twentse steden. Zij kennen het concept vaak al, dus dan is de drempel niet zo hoog."

Maar ook voor nieuwe gezichten moet die drempel laag blijven. "Daarom is elke jongere tussen de 12 en 30 jaar welkom bij ons. Soms weten ze al precies wat ze willen, soms zoeken ze daarbij hulp en dankzij onze vier coaches kunnen we hen daarbij helpen."

“Iedereen is overal welkom en je hoeft nergens voor te betalen.”

Vette beat

Er is bij Studio15 coaching op het gebied van dans, muziek, zang en binnenkort ook op het gebied van allerlei vormen van beeldende kunst zoals graffiti en video. "Het kan zijn dat er iemand een vette beat opneemt, dat vervolgens een ander er op gaat rappen en een derde er een video bijmaakt. Die mix van disciplines maakt Studio15 zo uniek voor Twente."

De verschillende filialen in Twente werken volop samen, legt de Enschedese projectleider uit. Hij geeft een voorbeeld: "Als op een van de locaties de opnamestudio die dag vol zit, bellen we elkaar of er elders wel ruimte is. Iedereen is overal welkom en je hoeft nergens voor te betalen."

230704 studio15 almelo PR
Lees ook
Creatieve Hengelose jeugd kan vanaf september aan de slag in Studio15 Talenthouse

'Snuffelen kost niks'

Bij Studio15 in Hengelo wordt samengewerkt met buurman Oyfo en met Metropool en Wijkracht. Sliuzas: "We hebben allemaal onze eigen expertise. Onze coaches, veelal zzp'ers, werken ook voor die instellingen." Hij geeft een voorbeeld hoe de een de ander kan versterken: "Bij ons kom je binnen als je wilt kennismaken met bepaalde kunstvormen, als je nog niet precies weet wat je wilt. Stel, je vindt je passie in muziek maken en je vindt binnen Studio15 gelijkgestemden, dan zou je later bij Metropool, als je een band begonnen bent, een oefenruimte kunnen huren. Het mooie is dat dat snuffelen bij ons je niks kost."

Geld voor één jaar

Er is geld voor een pilot van één jaar in Hengelo, maar het moet volgens de projectleider wel raar lopen als het geen vervolg krijgt: "In Almelo, Enschede en Oldenzaal is het al langere tijd een succes en daarom stoppen de gemeentes er daar ook geld in. Als ik zie hoe enthousiast de jongeren in Hengelo zijn, dan geloof ik ook echt in Studio15 Talenthouse in Hengelo."

Hieronder de reportage die 1Twente bij Studio15 Talenthouse maakte:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.