Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Groene Loper Losser-Oldenzaal deelt plantenpakketten uit: ‘Hoe meer groen, hoe beter voor onze omgeving’

Er wordt met kruiwagens heen en weer gesleept tijdens de uitdeelactie van Groene Loper Losser-Oldenzaal. De stichting deelt gratis groene klimplant pakketten uit, om zo de omgeving groener te maken. “We hopen uiteindelijk dat de hele provincie groener gaat worden”, vertelt Evelien Verboom van Natuur en Milieu Overijssel.

Na aanmelding zijn de pakketten af te halen bij de Höfte in Oldenzaal. De actie is bedoeld voor inwoners, verenigingen en organisaties. “We hebben ongeveer vijftig aanmeldingen ontvangen, die variëren van enkele huishoudens tot complete straten die samen willen vergroenen”, zegt Verboom. De planten moeten zowel Oldenzaal als Losser groener gaan maken.

Klimplant tegen schutting.
Lees ook
Gratis ‘boven- en ondergoed’ voor bijna heel Twente door De Groene Loper

Meer groen

De pakketten met klimplanten worden gerealiseerd door Groene Loper Overijssel. Overijssel heeft inmiddels tien Groene Lopers, waaronder Losser-Oldenzaal. Door de tomeloze inzet van de vrijwilligers bij Groene Loper wordt de provincie langzaam groener. “Hoe meer groen er in de openbare ruimte wordt geplaatst, hoe beter dit is voor onze omgeving”, licht Verboom toe.

“Ik hoop bij te dragen aan de biodiversiteit in onze prachtige Oldenzaal”

Naast de groene uitstraling draagt de stichting met deze actie bij aan het welzijn van de vogels, vlinders en bijen in de gemeenten. “Door deel te nemen aan deze actie hoop ik bij te dragen aan de biodiversiteit in onze prachtige Oldenzaal”, zegt deelnemer Paul Davina. Davina heeft al een plek voor zijn nieuwe planten. “Ze komen langs mijn schutting, zodat de bloemen alle vlinders en bijtjes aan zal gaan trekken”, sluit hij glimlachend af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.