Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Gratis ‘boven- en ondergoed’ voor bijna heel Twente door De Groene Loper

Een schutting met een klimplant
Beeld: De Groene Loper

Niet alleen boven maar ook onder de grond wil de De Groene Loper mensen helpen om hun omgeving groener te maken. Hiervoor deelt de stichting gratis klimplanten en stokrozen uit, maar ook een bodemverbeteraar om het leven onder de grond voedselrijker te maken. “Omdat ook het leven onder het maaiveld zo belangrijk is heet de actie dit jaar: Van Boven en Onder Goed”, aldus Angelien Hoppen van De Groene Loper Enschede.

Ook in de gemeenten Losser, Oldenzaal, Almelo en Hof van Twente gaat De Groene Loper hier in het najaar mee aan de slag. De provincie, Natuur en Milieu en IVN Overijssel maken deel uit van De Groene Loper en initiëren dit initiatief, dat bestemd is voor verenigingen, organisaties en buurtinitiatieven.

“We zijn er juist voor om die openbare ruimte aan de voorkant met bewoners te vergroenen”

“We richten ons elk jaar op iets anders dat vergroend kan worden. Denk aan gevels, die je op vakantieplekken vaak heel mooi begroeid ziet. Maar we richten ons ook op veel van die lelijke veldjes, omgeven door kale schuttingen. En daar zijn we juist voor, om die openbare ruimte samen met de bewoners te vergroenen”, legt Hoppen uit.

Uitdeelpunt

Informatie over hoe het plantgoed en de voedingsstoffen voor de bodem te verkrijgen zijn wordt uitgelegd op de website van De Groene Loper (www.groeneloperenschede.nl). Bovendien is er in de week voor de Burendag 2023 (23 september) een centraal uitdeelpunt, bij de Kinderboerderij Enschede-Noord. Voor informatie over uw eigen gemeente kunt u terecht op de website van De Groene Loper met vermelding van de naam van de gemeente.

Een klimplant die tegen een schutting groeit.
Foto van De Groene Loper Enschede
Beeld: De Groene Loper
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.